Els grups municipals opinen (juliol 2024)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal PSC-CP 
Grup Municipal d'ERC-AM 
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Primàries Granollers 
Grup municipal del PP  
Grup municipal de VOX   



MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Confiança

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

S’ha tancat un cicle electoral, amb les eleccions al Parlament de Catalunya i al Parlament d’Europa. Les ciutadanes i ciutadans han parlat i, a la nostra ciutat i a Catalunya, la voluntat mostrada ha estat clara.

El govern de la ciutat amb la seva alcaldessa al capdavant, ha començat a desplegar el full de ruta del mandat, el Programa d’Actuació Municipal, que ens ha de portar fins al 2027 amb confiança.

Confiança en el futur, en trobar les solucions òptimes per encarar el conjunt de reptes que tenim com a societat i que aixopluguin el màxim de consensos i mirades que té la ciutat. Des dels reptes globals, que també ens afecten, fins a com es defineix Granollers: els espais i places, la situació econòmica –a vegades canviant–, la seguretat i la convivència, el lleure, la cultura i l’esport, no deixant cap col·lectiu enrere. Continuar treballant amb l’entorn per teixir aliances positives en benefici de les persones.

Granollers és, a parer nostre, una bona ciutat per viure, amb una bona qualitat de vida quan comentes amb les granollerines i granollerins. És una ciutat atractiva, tranquil·la, amable, facilitadora, a on la majoria de nosaltres, estic convençut, se sent com a casa.

I amb aquesta visió de la ciutat, l’alcaldessa Alba Barnusell i el govern municipal, oberts a la incorporació de propostes d’altres grups municipals, estem fixant les bases de l’evolució necessària de la ciutat.

Volem garantir, també, una base econòmica sòlida: industrial, comercial i de serveis, com una de les garanties de la confiança en el futur.

Una ciutat que, sense descuidar els reptes de la mobilitat amb vehicle o a peu, comenci a disposar d’espais més tranquils i més verds en tots els seus barris. Una ciutat que tingui cura de les persones grans que avui ja representen una part significativa, important i activa de la ciutadania.

Continuem treballant per un Granollers amable, atractiu i il·lusionador. 

 
 
  
  

Els canvis a la Festa Major, una nova manca de lideratge

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Fa unes setmanes ens assabentàvem de la decisió unilateral del govern de fer canvis a la Festa Major.

La notícia ens va arribar el dia abans que fos pública, en una reunió sense convocatòria formal ni cap mena d’explicació prèvia. Un cop més, un tema referent per a Granollers se’ns presenta des de l’opacitat i amb poca voluntat de cercar aliances.

Que el model de festa necessita una revisió i debat és evident, tal com ja reclamava el pregó de la Festa del 2023, però això ha de ser per protegir-la i consolidar-la com un dels pocs elements que ens fa referents a Catalunya. Ens preocupa molt que s’hi apliquin canvis que no garanteixen solucions, i que el govern no prengui cap compromís per la seva part.

Si existeixen conflictes –que és evident que hi poden ser, en un esdeveniment de gran magnitud–, el rol de l’Ajuntament ha de ser teixir ponts, generar aliances i enraonar amb les parts implicades. Establir punts de trobada i compromisos compartits, en lloc de tirar pel dret i en cap moment dialogar. I, sobretot, posar-hi recursos. Perquè el màxim responsable de la seguretat, neteja i bon funcionament de la festa és, al cap i a la fi, l’Ajuntament. I no pot ser que no hi destini més esforços.

Prendre decisions unilaterals i espolsar les responsabilitats cap a les entitats i la ciutadania demostra manca de lideratge polític i no tenir model de ciutat. Ho hem vist en la gestió dels problemes del Club Natació Granollers, el Montserrat Montero o la clausura del Llevant Teatre: anem perdent o tensant actius de la ciutat en lloc d’ajudar-los.

La cultura popular, la festa i tots els tresors que té Granollers es construeixen gràcies a esforços compartits de molta gent i entitats, que mereixen millor tracte i que segur que està disposada a avançar en consensos de ciutat.

 
 
  
  

Sobre el concert econòmic o finançament singular per a Catalunya

 
Josep Maria Noguera
Regidor portaveu del Grup Municipal Junts per Granollers
 

L’any 2010, el president Artur Mas ja va desenvolupar la negociació a Madrid d’un pacte fiscal en la línia del concert econòmic basc. Certament, hi va haver la negació del “pacte fiscal”, per part del Govern Rajoy i, per tant, la via va ser desenvolupar l’alternativa d’una veritable Hisenda Pròpia. Aquesta va ser qüestionada pel Tribunal Constitucional, tot i que es va poder aprovar el desenvolupament del Consell Fiscal (encara pendent, avui dia, de dotar-lo de tot el contingut i organització precisa). Després de les eleccions europees i amb la constitució del nou Parlament de Catalunya i, ja iniciades les negociacions d’un nou president de la Generalitat de Catalunya, el president del Gobierno de España, el socialista Pedro Sánchez, ofereix a Esquerra Republicana un “finançament singular” per tal que ERC voti a favor de la candidatura de Salvador Illa i que, per tant, quedi investit president de la Generalitat de Catalunya.

Des de Junts creiem fermament que la negociació d’aquest “concert econòmic” per a Catalunya s’ha de negociar a Madrid i exigir la seva execució com a contrapartida de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat espanyol. De fet, aquesta negociació ja estava plantejada com una de les contrapartides de la investidura de Pedro Sánchez com a president del Gobierno de España, i en cap cas és de rebut que aquesta negociació quedi “delegada” en la investidura d’un possible president de la Generalitat de Catalunya, i sense que estigui, com ha de ser, vinculada al mateix Pressupost de l’Estat espanyol per a 2025.

Des de Junts, a més, apostem per un finançament singular molt més ambiciós del que Sánchez ofereix, és a dir, un marc d’una veritable Hisenda Pròpia en tots els àmbits jurídics i econòmics, tal com ja s’havia desenvolupat des de fa anys.

 
 
  
  

Sobre silencis i llevantades

Carles Canet i Estrany
Coordinador del Grup Municipal Granollers Primàries
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Després de tres mesos sense l’opinió dels grups municipals en aquestes pàgines per motius electorals, però ben entretinguts amb la lectura epistolar d'un president del país veí enamorat d'ell mateix, qualsevol podria pensar que hi ha poques coses a dir. Com ens recorda sovint a l’oposició el portaveu del PSC a Granollers, hi ha "marcadors" que fan preveure un partit avorrit (13-2).

De fet, el Grup Municipal Granollers Primàries, intenta aprofitar sovint aquest espai per fer reflexionar la ciutadania a base de preguntes que nosaltres mateixos ens fem i que intentem traslladar a la nostra activitat política municipal, en general, i als Plens, en particular. Alguns exemples: és possible el debat a Granollers, acostumats, des de fa tant de temps, al rodet d'una majoria absoluta i absolutista? Serveixen d'alguna cosa les comissions informatives o els consells d'administració de les empreses municipals, quan qui té el poder i el govern actua amb menys transparència i amb més opacitat de cara a l'oposició que els habitants de Tor a l'hora de saber qui va matar a Sansa? Per què costa tant treure'n l'aigua clara de pressupostos, convenis, concessions, modificacions de crèdit o certes actuacions (Festa Major, piscines, escales mecàniques, Llevant Teatre, comitès de treballadors, ensenyament, l'aire que respirem, el soroll que patim...) del govern local? Quants processos participatius cal fer veure que s'engeguen, per què un de sol tingui efectes reals?

Nosaltres no deixarem de preguntar. Tot i que les respostes que n’obtinguem siguin majoritàriament el silenci o "la música dels violins". Tothom ha de trobar el seu mitjà d'expressar i fer les preguntes que li ballen pel cap (@greenollers, @noensvendreulamoto, #gransorolles). D'altres ho fan de forma anònima, però respectuosa amb l'espai públic, i en forma de cartells que van apareixent per la ciutat darrerament (#tanquenLLevantTeatre), adreçats a la nostra alcaldessa i al regidor de Cultura. Si la ciutadania també s'atreveix a exigir respostes públicament, potser és que "bufen vents nous a la ciutat" i alguna cosa està canviant a millor.

Parlant de vents... les darreres "llevantades", en forma de govern, s'han emportat per davant un estimat recinte cultural de la ciutat després de 26 anys d'activitat ininterrompuda. Diuen que la seva activitat no cessa, es trasllada. Més preguntes: a on? A la Sala Oberta del TAG (consulteu programació, a veure si la trobeu)? A Roca Umbert d'aquí a dos anys? Sense ni un esbós de projecte, avui? Temo molt que la resposta la trobarem al vent: al vent de Llevant o de Ponent, que tot s'ho emporta i només el record ens deixa... fins a la independència.

 
  
  

¡Muchas gracias! ¡Seguimos!

 

José María Moya
Grup Municipal Popular
comunicacioppgranollers@gmail.com WhatsApp: 689 77 56 20
Instagram: @ppgranollers Twitter: @ppgranollers

Muchas gracias a todos aquellos que nos votaron el pasado 9 de julio con motivo de las elecciones europeas. Recibimos el 13,50 % de los votos, más de 9,45 puntos respecto a 2019. ¡La fuerza política con mayor crecimiento en Granollers!

Son los terceros comicios en los que, de forma consecutiva, aumentamos en número de votos. Esto no es solo un claro reconocimiento a la gran labor que estamos haciendo desde el PP a nivel nacional y europeo, sino que lo sentimos también como un apoyo evidente a nuestro proyecto político municipal. Esto nos llena de orgullo y satisfacción.

Estamos trabajando duro en la consolidación de nuestro grupo municipal. Somos la alternativa moderada y fiable a tantos años de gobierno socialista. Nuestra ciudad necesita urgentemente nuevas ideas, creatividad y un poco más de osadía.

Sin caer en los populismos, radicalismos o en las soflamas de charlatanes y trileros virtuales. Sin aspavientos, numeritos mediáticos o insultos. Nuestras propuestas son honestas, coherentes y realistas. Un proyecto de ciudad por y para todos, que no deja a nadie atrás.

Nuestro objetivo fundamental es hacer de Granollers un lugar mejor aún en el que vivir. Volver a ser una capital de comarca potente, un referente en Cataluña. Nuestra ciudad debe atraer a emprendedores, ser el motor de oportunidades empresariales.

No nos conformemos con ser una ciudad dormitorio de Barcelona. Hay mucho por hacer: dinamizar el comercio de nuestros barrios, aumentar el verde urbano, mejorar la conectividad con transporte público, atraer a grandes empresas que creen puestos de trabajo, apoyar a los emprendedores y autónomos, mejorar la seguridad, reducir la carga fiscal, hacer infraestructuras más accesibles para las personas con movilidad reducida…

Vuestra confianza nos da fuerza y energía para seguir construyendo el cambio.

Ya queda menos.

¡Seguimos!

#SentimGranollers #SentimosGranollers 

 
 
  
  

¡Juntos hacemos historia!

Cristina Tarrés
Portavoz del Grupo Municipal VOX vox@granollers.cat

Queremos daros las gracias por vuestra valentía y apoyo en las elecciones catalanas del 12 de mayo y en las europeas del 9 de junio. Cada uno de vuestros votos ha sido un mensaje claro: queréis un cambio real y estáis hartos de la vieja política.

Vosotros, votantes, habéis hablado alto y claro eligiendo apostar por VOX, por una alternativa que defiende la seguridad, la libertad y la justicia. Vuestros votos nos han dado fuerza para seguir luchando por el sentido común.

Estamos aquí gracias a vosotros, y no os fallaremos. Vuestro apoyo es nuestra motivación para seguir adelante con más determinación que nunca. Queremos ser la voz de todos los que habéis confiado y de todos los que buscan un futuro mejor.

Este es solo el principio. Con vuestra ayuda, se trabajará por una sociedad donde se respete a cada ciudadano y se valore su esfuerzo, tradición y familia.

VOX Granollers se compromete, una vez más y más que nunca, a seguir trabajando sin descanso para que vuestra voz sea escuchada en todas partes.

#EnDefensaPropia

#NosVanAOír