Els grups municipals opinen (octubre 2021)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya 



MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Moment dels arguments i del diàleg

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

S’ha celebrat el Ple de l’Ajuntament sobre l’estat de la ciutat. L’alcalde, Josep Mayoral, ha fet un repàs dels problemes de la ciutat, però sobretot dels reptes de futur. Emmarcat, això sí, en les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques que ens ha deixat la pandèmia de la Covid.

Estem en vies de superació, la recuperació econòmica a Granollers ja no són només indicis, els indicadors d’activitat són més ràpids del que esperàvem.

Es nota al carrer, per l’optimisme que s’hi percep; hi ha més botigues obertes; el sector industrial de la ciutat i de l’entorn, que tanta importància té, està fort. S’han recuperat llocs de treball. Les inversions d’altres administracions de govern, per les quals hem treballat i seguirem fent-ho, s’estan concretant.

Un full de ruta clar, però obert i dinàmic, com són els temps que transitem. El debat obert al voltant dels fons europeus Next Generation, que Europa posa a disposició dels estats membres i de les seves administracions i empreses, ha obert la necessitat també de fixar nous objectius.

Cal destacar l’alineació de projectes i l’acord transversal de PSC, Junts, Ciutadans i Primàries, que sota la coordinació de la 1a tinència d’alcaldia, Alba Barnusell, ha identificat 11 projectes que s’emmarquen en tres eixos estratègics: transició ecològica, cohesió social i transformació digital, que podrien obtenir recursos europeus.

I si no en reben, doncs seguirem amb la mirada llarga, pensant a millorar la ciutat amb l’horitzó 2030, i seguiran estant a la nostra agenda.

Iniciem ara una nova transformació, cap a una ciutat més saludable i sostenible, més cohesionada, que utilitzarà les noves tecnologies per facilitar la vida i la feina.

En temps de canvi, és el moment dels arguments i del diàleg.

 
 
  
  

Fer de Granollers una ciutat millor, on ningú quedi enrere

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Amb el títol d’aquest article acabava la meva intervenció al passat Ple de l’Estat de la Ciutat. Un ple que va servir per constatar la sacsejada que la Covid-19 ha suposat per a la ciutat.

Adaptar-nos i reinventar-nos ha estat, en bona part, una constant del temps de pandèmia. Els moments que hem viscut han requerit una altura i responsabilitat política que tots hem tingut. La pandèmia ha ocupat i seguirà ocupant bona part de l’acció política d’aquest mandat, en què el Grup Municipal d’ERC seguirà assumint el repte de fer una oposició responsable, constructiva però també incisiva, per reivindicar els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans.

Aquesta crisi ho ha canviat tot, i a vegades no entenem que, tot sovint, l’equip de govern pretengui fer com sempre. L’experiència que hem viscut ha de servir per canviar la manera de fer política i d’adaptar-nos a una nova realitat: les receptes del passat ja no serveixen. Tampoc entenem que, a vegades, s’utilitzi la majoria absoluta (totalment legítima) de l’equip de govern per evitar fer política i escoltar més.

Ens preocupa que no hàgim pogut tenir un autèntic debat públic i ciutadà sobre la gestió de l’aigua, després de 50 anys d’aquest servei en mans privades. L’equip de govern no vol debatre prou sobre quin model és millor per a la ciutat. Tampoc entenem que no s’hagi implicat suficientment els agents econòmics i socials en l’elaboració dels projectes de ciutat per als Fons Next Generation de la UE, i que no siguin uns projectes reals de transformació, que ajudin a definir un Granollers més verd i sostenible.

Ara hem de tenir clar que la crisi que patim no s’acaba i que ens caldrà seguir estant a l’altura del moment. Haurem de ser valentes, plantejar-nos noves maneres de fer, per poder avançar plegats, treballant per reduir les desigualtats que creixen entre els nostres veïns i veïnes. Treballant al costat de la ciutadania i de tots els agents hem d’aconseguir l’objectiu principal: no deixar ningú enrere.

 
 
  
  

La Terra es queixa

 
Laura Sabatés i Ortega
Regidora de Junts per Granollers
 

Amb l’article a mig fer em vaig adonar, escoltant com els comentaristes explicaven els detalls de l’erupció del volcà de La Palma, que el que havia escrit fins llavors estava estretament lligat a tot el que estava passant al nostre voltant, en tots els àmbits. Que calia enraonar de compromís amb el nostre entorn i deixar de ser, només, uns oients o espectadors passius. Mentre m’imaginava com la lava anava desdibuixant qualsevol signe de vida, esborrant els colors i convertint aquell paisatge en buidor, tons grisosos i cendra, vaig parar l’ordinador i la ràdio, i vaig sortir disparada a buscar en Pep a l’escola.

Xino-xano pel carrer va i em diu, tot pensatiu: “Mama, ja he entès això del volcà, ja sé per què ha passat: la Terra s’està queixant perquè no l’estem cuidant prou!”. “Tu creus que és així?”, li contesto. I afegeixo: “En lloc d’un fenomen natural creus que aquesta erupció volcànica és una queixa de la Terra...? I què hem de fer, doncs?”. Em mira seriós i em diu: “Cuidar-la, mama! A l’escola hem estat parlant i si no fem res d’aquí a uns anys, ves a saber. Ara encara hi som a temps, l’hem de protegir. Què no ho entens?”.

Vam seguir caminant i conversant sobre què podem fer per cuidar el nostre planeta. Individualment o col·lectivament, però el que a ell li sobtava és la incapacitat dels grans, de la gent que mana arreu del món, de no posar-se d’acord ni que fos almenys per salvar... la Terra! I si aquesta és la percepció que té un nen de deu anys, el sentiment d’un infant que volem que creixi amb il·lusió, valors i compromís, quin missatge estem donant a les generacions futures?

Parlem a escala mundial d’erradicar la pobresa, de protegir el planeta i d’assegurar la prosperitat de tothom, però sovint aquests pactes només veuen la llum per una escletxa molt fina. Estem realment compromesos? Deixem de queixar-nos i impliquem-nos-hi, des d’aquí. Si reduïm, reutilitzem i reciclem, per exemple, ajudem el medi. Si podem anar a peu a comprar o a treballar, o a l’escola, també. Tot suma. Amb el nostre exemple ensenyarem els petits i aconseguirem complicitats de molts veïns, segur. Fem-ho junts!

 
 
  
  

Sobre el nuevo servicio de agua potable

Jorge Pavón Alvarez – Portavoz
Juan Manuel de Vargas – Concejal
Grupo Municipal Cs Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Ante las diversas preguntas sobre nuestro posicionamiento por parte de los medios de comunicación, nuestra respuesta ha sido siempre la misma: “no podemos adoptar una posición sin leer y analizar con detenimiento los diferentes informes técnicos”. No entendemos cómo hay grupos municipales que sin recibir la documentación o conocer las conclusiones de los análisis técnicos, ya de antemano, desde el primer minuto, tenían una posición firme y un sentido del voto predeterminado. Nuestro grupo municipal siempre ha optado por la cautela, por ser fiel a su palabra y no entrar en ningún debate hasta no contar con toda la información y datos de los estudios técnicos. Creemos que un servicio tan importante como este, se ha de estudiar con detenimiento y atención, se ha de trabajar y analizar con el rigor que requiere el servicio más importante de la ciudad.

Nuestro objetivo ha sido, más allá de ideologías, apostar por el tipo de gestión que ofrezca el mejor servicio y no suponga un endeudamiento importante para las arcas municipales. Y, solo después de haber estudiado los informes y escuchado a los técnicos, hemos podido tener claro que la mejor opción de servicio es mediante gestión indirecta, es decir, mediante concesión a una empresa privada.

Para tomar esta decisión, hemos tenido en cuenta los objetivos de estabilidad y sostenibilidad presupuestaria y el principio de prudencia financiera que debe regir en todas las administraciones públicas locales. El Ayuntamiento de Granollers no puede contraer una deuda de más de 19 millones de euros para realizar las inversiones necesarias que supondrían la gestión directa del servicio. Y esto sería solo el principio.

A partir de ahora tocará trabajar en el pliego de condiciones y, como siempre, estaremos ahí para que se tengan en cuenta todas las necesidades de inversión y se preste el mejor servicio y en las condiciones más óptimas.

Desde Cs Granollers seguiremos trabajando con determinación y rigor para lograr que el contrato para la gestión del servicio de agua potable municipal cumpla con todos los requisitos y demandas que requieren los ciudadanos y ciudadanas de Granollers.

 
 
  
  

Un altre octubre molt especial

Joan Ricart Angulo
Voluntari de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

El mes d’octubre és, des de fa quatre anys, el mes més important del curs polític català. El primer d’octubre de 2017 va marcar un abans i un després al nostre país, i no hauríem de deixar de reivindicar-lo mai més. En qüestió de poc més de vint dies vam viure el millor i el pitjor de la lluita per l’alliberament nacional de Catalunya. Va ser també en un mes d’octubre quan vàrem constatar que l’adversari no anava de bromes, i quan des del carrer vàrem presentar a aquest mateix adversari l’única forma de diàleg que és possible que entengui, encara que n’hi hagi que pensin que els escoltaran asseguts en una taula.

El mes d’octubre és també important per a la vida política de Granollers, perquè és en el Ple Municipal d’aquest mes quan es “debaten” (permeteu-me les cometes) les ordenances fiscals. Aquest any, però, serà força diferent i esperem que també entretingut, perquè culminarà un gest polític extraordinàriament infreqüent en la política d’aquest país i de molts altres: el grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya canviarà la seva representant al consistori. Ho farà perquè la senyora regidora Mònica Ribell i Bachs així ho va prometre i ho va anunciar quan va iniciar el seu mandat. Amb la voluntat d’exemplificar amb aquest gest la transversalitat del moviment, i demostrant que a la política s’hi pot entrar amb vocació de servei públic i sortir-ne sense necessitat de convertir-se en professional.

Sense cap mena de dubte, el Ple Municipal trobarà a faltar la Mònica, però que no pateixin gaire perquè ella seguirà treballant per a aquesta ciutat que estima amb bogeria. No la sentiran citant Kennedy, ni l’hauran de tallar quan s’allargui massa en el seu torn de paraula, però la seguiran “patint” perquè estem segurs que no deixarà de treballar amb la resta de voluntaris que fan del grup de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya una realitat que ha arribat fins on ha arribat per quedar-s’hi. En nom de tots i totes, moltíssimes gràcies!