Recull de premsa i publicacions

Oferir un servei visible per a la ciutadania i difondre la tasca realitzada és un dels nostres motors. El mitjans de comunicació són un dels pilars bàsics per portar a terme aquesta difusió. En aquesta pàgina, us presentem reculls de premsa i articles publicats, reflex de les activitats i de les tasques de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr).

+
Destacat en una foto de l'Arxiu publicada a doble pàgina a 'El 9 Nou', juny de 2019 (veieu-la al recull de juny) / AMGr

Recull de premsa

Entre el més recent, de 2019, 

 una selecció de retalls de gener-febrermarç,    abril-maig i juny-juliol

i les informacions i els apunts d'agenda sobre l'Arxiu Municipal de Granollers que podeu cercar, per exemple, a:

A més, us presentem una selecció de retalls de publicacions periòdiques dels anys 2018, 2017 i 2016, relacionats amb l'activitat de l'Arxiu, per mesos: 

                    Als documents adjunts, hi trobareu informacions publicades anteriorment,

entre els anys 2005 i 2015, sobre la participació de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) en iniciatives culturals de la ciutat que contribueixen a la difusió del patrimoni documental. També, sobre la restauració de documentació, la donació i el dipòsit de fons documentals d'interès històric o cultural, de persones, famílies, entitats, associacions, empreses i comerços i sobre activitats i projectes de l'AMGr. A més, hi ha fotografies de l'Arxiu Municipal de Granollers publicades en alguns mitjans de comunicació, com a divulgació de la història local. 

Més imatges de la ciutat, al portal de l'Arxiu Fotogràfic:

Publicacions

També us presentem alguns dels articles més rellevants publicats des de l'any 2005, de més a menys recents: 

- Arxiu Municipal de Granollers (2019). "Dos nous fons i una nova col·lecció gràcies a valuoses aportacions personals i familiars". "Un any més, acte d'agraïment". Butlletí informatiu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, 4-5.

- Maimir Hernàndez, Anna (2018), "Can Comas i el fons documental de l'empresa Unitesa a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 22.

- Monfort i Coll, Aram (2018), "Els camps de concentració franquistes a Catalunya: el cas de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 22.

- Montagud Blas, Èlia (2017). "Els mapes urbans més antics de Granollers conservats a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 21.

Oliver, Sandra (2017). "La correspondència conservada a l'Arxiu Municipal de Granollers sobre el bombardeig del 31 de maig de 1938". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 21.

- Casanovas Palou, Laura (2016). "El fons documental de l'empresa Viuda Sauquet a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 20.

- Giménez Avellana, Carme (2015). "Els orfes de la Guerra Civil a Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 159-172.

- Botey Prat, Lambert; Medalla Prat, Jordina; Pérez Martín, Carme i Rodríguez Baches, Roser (2013). "Els fons audiovisuals de l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers, 79-85.

- Cela Rodríguez, Alfredo (2011). "Breu recorregut per la història de la fàbrica Roca Umbert de Granollers". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 53-71.

- Magrins Gol, Aram (2010). "Un tresor compartit. El fons documental de la família Rubí i Iglesias". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 61-68.

- Guàrdia Estrada, Maria; Pérez Martín, Carme i Rodríguez Baches, Roser (2009). "El fons documental de Salvador Llobet i Reverter". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 39-48.

- Arxiu Municipal de Granollers (2009). "L'Arxiu Digital de Granollers". Butlletí informatiu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, 4.

- Arxiu Municipal de Granollers (2009). “L'Arxiu Municipal de Granollers finalitza el tractament del Fons Ferran Salamero”. Butlletí informatiu de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, 4-5.

- Canals Ruera, Maria; Gifra Flores, Montserrat i Rodríguez Baches, Roser (2006). "El Fons documental de l'empresa Roca Umbert a l'Arxiu Municipal de Granollers". Ponències. Anuari del Centre d'Estudis de Granollers, 117-124

- Rodríguez Baches, Roser (2005). "L’Arxiu Municipal de Granollers, una opció de futur". Lauro 29, revista del Museu de Granollers, 78-82.