Més de 100 imatges i 450 cartes de l'Arxiu Municipal de Granollers, descrites aquest any gràcies a la col·laboració ciutadana

Els grups de treball han acabat les trobades periòdiques fins després de l'estiu

20 de Juny 2014
+
Algunes de les cartes de l'Ajuntament descrites aquest any gràcies a la col·laboració ciutadana / AMGr

Des del gener fins al juny d'aquest any, 22 voluntaris i voluntàries han ajudat a descriure 566 documents antics dipositats a l'Arxiu. En concret, 116 imatges dels anys 50 i 60, bàsicament, retrats de grup en actes lúdics, i 450 cartes dels anys 1915 i 1916, de correspondència rebuda a l'Ajuntament de Granollers. Així, aquesta temporada -des de setembre de l'any passat fins aquest mes de juny- acaba amb unes 800 cartes i 200 imatges més descrites a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) gràcies a la col·laboració ciutadana.

Entre altres detalls, els dos grups de treball de l'AMGr han identificat persones, llocs, fets i dates d'aquests documents, amb el suport de personal tècnic de l'Arxiu. Aquesta descripció contribueix, doncs, a documentar part de la història de Granollers i, per tant, a facilitar-ne la investigació i la consulta de les persones que hi estiguin interessades.

Com l'any passat, el grup dedicat a la descripció de cartes s'ha reunit, setmanalment. N'han format part Palmira Antich, Ivan Casado, Carme Giménez, Maria Hidalgo, Teresa Mas -qui, lamentablement, ens ha deixat recentment- Assumpció Rodríguez i Montserrat Tribó. El grup de documentació de fotografies s'ha reunit, cada quinze dies, aproximadament. En aquest cas, hi han participat Joan Canal, Eustaqui Casals, Ricard Caussa, Joan Corbera, Pere Diumaró, Josep Estapé, Lola Gadea, Enric Garcia Pey, Francesc Garrell, Josep Moreno, Antoni Porta, Eva Rodríguez, Julián Rodríguez, Rosario Rodríguez i Montserrat Sol.