Dues exposicions més amb documentació dels fons de l’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) pels 80 anys del bombardeig

A partir del 17 de maig, al Museu i, des del 23 de maig, a l’Ajuntament

15 de Maig 2018
+
Imatge del cartell de la nova exposició de l'Arxiu: Carrer de Josep Anselm Clavé bombardejat el 31 de maig de 1938. Fotografia de Pau Lluís Torrents / Col·lecció Ajuntament de Granollers / AMGr

Documents, fotos i testimonis orals de l’AMGr sobre l’atac bèl·lic del 31 de maig del 1938 a la ciutat es podran veure i escoltar, des d’aquest dijous, a l’exposició «Desenrunar emocions. 80 anys del bombardeig de Granollers. Art i memòria», al Museu de Granollers (c. d’Anselm Clavé, 40). La inauguració d’aquesta mostra es farà el 17 de maig, a les 20 h. Es podrà visitar fins a l’11 de novembre.

En concret, hi podreu veure documents originals d’aquell bombardeig de la Guerra Civil, del Fons Ajuntament de Granollers, així com algunes fotografies del fet, que formen part de l’Arxiu d’Imatges. A més, hi podreu visionar alguns testimonis de la tragèdia, de la secció Fonts Orals de l’AMGr. Amb aquesta documentació, l’Arxiu Municipal de Granollers participa en una exposició més organitzada per commemorar el 80è aniversari del bombardeig del 31 de maig a Granollers.

La primera ha estat la que es pot veure a La Tèrmica fins al 21 d’octubre, «Indústries en temps de guerra». La propera serà la nova exposició fotogràfica de l’Arxiu: «Guerra Civil i bombardeig».

Podeu consultar documentació de l’AMGr sobre el tema a l’Arxiu Digital, a l’Arxiu Fotogràfic i al canal YouTube de l’Arxiu Municipal de Granollers.