Les exposicions de l'Arxiu

En aquesta pàgina, podreu consultar la informació, les fotos i els vídeos de les exposicions que, des del desembre de 2012, instal·lem, periòdicament, a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Granollers situat a la plaça de la Porxada, 6. Amb aquestes mostres, obertes a la participació ciutadana, l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) recupera la memòria històrica de la ciutat a partir de fotografies de l'Arxiu d'Imatges de l'AMGr i amb la incorporació de fotos donades o bé, cedides per reproduir-les. En concret, a la pantalla instal·lada a l'inici de l'exposició, mostrem les imatges aportades per la ciutadania sobre el tema de cada mostra de fotos.

+
Perspectiva de l'espai d'exposició, amb una mostra de l'Arxiu; la pantalla, al fons / AMGr

  Actual exposició

Les fotografies que l'Arxiu selecciona per a aquestes exposicions il·lustren destacats episodis d'història local, vinculats a esdeveniments, commemoracions, transformacions, tradicions, equipaments, edificis, espais i activitats socials. Amb aquestes imatges, reconstruïm la nostra història més recent. Aquesta història, a més, queda resumida en un full de sala que podeu recollir al taulell de l'exposició, on també hi trobareu postals de la mostra instal·lada i, d'anteriors exposicions.

L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) complementa cada exposició amb fotos a l'abast de tothoma l'Arxiu Fotogràfic, on les podeu consultar i descarregar-les. En aquest portal, també us mostrem fotos d'altres temes, de l'Arxiu d'Imatges de l'AMGr:

TEMA I PERÍODE D'EXPOSICIONS: consulteu l'Agenda i les notícies de l'Arxiu (si teniu fotos del tema proposat, es podrien veure a la pantalla de la mostra; porteu-les a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), al carrer de Sant Josep, 7)

Si voleu fer una exposició en alguna entitat, col·lectiu o equipament, us cedim els plafons retirats, de les anteriors mostres fotogràfiques de l'Arxiu. Envieu-nos la vostra petició a: arxiufotografic@ajuntament.granollers.cat

 

Progressivament, en aquesta pàgina, us mostrem les imatges i el full de sala de les exposicions fetes fins ara (ordenades de més a menys recents). De moment, fins al mes de maig de 2018, dels anys 2017, 2016 i 2015 i del primer semestre del 2014 i final de l'any 2013. Sí que en podeu visionar, però, tots els vídeos fotogràfics:

 

  Tots els vídeos fotogràfics

 

- Carrer Girona, de la via a l'asfalt

- 130 anys de La Unió Liberal

- Granollers, 25 anys dels Jocs Olímpics

- La Porxada, 430 anys 

- Antics escenaris de teatre

- El palau olímpic i la transformació del seu entorn

- Postals antigues de Granollers

- La plaça de la Corona

- De la Tarafa a Can Pedrals

- Granollers en la Transició

- La Fira del Bestiar els anys 1943 i 1944

- Els inicis del bàsquet a la ciutat

- Les capelles de muralla

- De Macià a Tarradellas

- Dijous, mercat

- L'antiga estació i el tren

- Places amb història

- Els inicis del futbol a Granollers

- Granollers 1931-1938

- Gegants i capgrossos a Granollers

- Granollers. La nevada del 62   

A la Galeria de fotos, us proposem un recorregut per l'espai que ha acollit aquestes exposicions, amb una selecció de detalls i moments significatius: