La Xarxa de Centres Cívics de Granollers ha posat en marxa un cop més els diferents projectes comunitaris amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana i enfortir els vincles entre els veïns i veïnes de la ciutat. Aquests projectes, dirigits a diferents col·lectius i necessitats, es desenvolupen a través dels diversos centres cívics de la xarxa. Aquests projectes comunitaris són:
Petit Oller
El Petit Oller torna a obrir les seves portes. Un projecte dissenyat especialment per a infants de 0 a 3 anys i les seves famílies, que busca fomentar el joc, la relació i l'aprenentatge compartit. Ubicat en una sala àmplia i lluminosa del Centre Cívic Jaume Oller, aquest espai està equipat amb material de joc i experimentació que convida a la creativitat i al descobriment.
L’espai Petit Oller és el dilluns i dimecres de 16 a 18 h.
Ofereix una variada programació que inclou tallers artístics i d'experimentació, així com xerrades d'interès per a les famílies que assisteixen a l'espai. La programació del primer quadrimestre es pot consultar a www.granollers.cat/elpetitoller
Projecte Cuina de Can Gili
La Cuina de Can Gili és una iniciativa, impulsada pel centre cívic, neix del compromís del grup de dones que van participar en el projecte Teixint Ponts. El seu principal objectiu és crear un espai acollidor on les persones puguin compartir les seves receptes i tradicions culinàries, alhora que exploren noves cultures a través de la gastronomia.
Amb aquesta iniciativa, La Cuina de Can Gili no només busca enriquir el paladar, sinó també les relacions entre veïns. És un punt de trobada el tercer dimarts de més a la cuina de Can Gili, un espai acollidor i adaptat a cuinar amb grups.
Projecte Dones de Can Gili
El projecte de les Dones de Can Gili torna a obrir les seves portes, reafirmant-se com un espai vital per a les dones del barri. Nascut l'any 2017, aquest projecte es caracteritza per ser un espai obert i participatiu, dissenyat per respondre a les demandes i inquietuds del grup.
Es troben tots els dimarts a partir de les 16 h al Centre Cívic de Can Gili.
Les activitats que s'hi duen a terme són diverses i inclouen propostes artístiques i culinàries, on les participants poden compartir coneixements i aprendre les unes de les altres. A més, les trobades ofereixen moments de lleure, amb jocs de taula i sortides per descobrir els recursos culturals que la ciutat té per oferir.
Espai de Costura Compartida
Espai de trobada i intercanvi de sabers al voltant del món de la costura on desenvolupar projectes personals de manera autònoma, amb el suport i coneixements que es generen en el grup.
Amb la col·laboració de l’Associació Costurcat.
Espai obert a tothom, amb places limitades, els dimecres de 18.30 a 20.30 al Centre Cívic Nord.
Teixint diàlegs
Projecte transversal al Centre Cívic Nord, amb l’objectiu de consolidar i afavorir la creació d’espais de trobada que potenciïn la creació i l’enfortiment de vincles entre la comunitat. A través d’un conjunt d’activitats obertes, micro-projectes, espais de trobada i intercanvi, es va enfortint la xarxa de les persones que passen pel centre cívic.
Passa’m la recepta
Un cop més, el grup del Passa’m la recepta del Centre Cívic Palou, es torna a posar davant dels fogons per a compartir les millors receptes i consells culinaris.
A cada trobada es comparteixen receptes al voltant d’un tema triat i dues cuineres del grup base cuinen les seves receptes.
Aquest any, el tema triat és "Els plats estrella de temporada", és a dir, cada una compartirà el plat que li surt millor, de cada època de l’any.
Les trobades seran els divendres 22 de novembre, 24 de gener, 28 de març i 23 de maig.
Les inscripcions s’obriran un mes abans de cada trobada a www.granollers.cat/centrescivics
Les receptes recollides durant les trobades, es podran consultar al bloc: https://passarecepta.blogspot.com/
Creant vincle
El projecte «Creant Vincle» del Centre Cívic Can Bassa, torna a posar-se en marxa aquest curs per a mirar d’unir i enfortir relacions entre els membres del barri.
Aquest any les trobades seran mensuals i consistiran en tallers de manualitats, berenars, xerrades, sortides, tardes de jocs...
Amb aquestes trobades també es pretén combatre la soledat i ser un espai d’intercanvi de coneixements.