Granollers s’ha sumat per primera vegada a la celebració de la Setmana Europea de la Formació Professional, una iniciativa de la Comissió Europea que té com a principal objectiu fer més atractiva la FP per a les competències i els llocs de treball de qualitat a través d’una combinació d’esdeveniments que es faran a tota Europa del 5 al 9 de novembre. A Catalunya hi participen Barcelona, Tarragona i Granollers però en total hi haurà més de 700 activitats a 45 països.
Així durant aquesta setmana a la ciutat es faran diverses activitats per apropar la Formació Professional a la ciutadania i, molt especialment, als joves que estudien ESO per tal que coneguin millor els programes de FP com a aposta de futur. D’aquesta manera s’han organitzat activitats diverses:
• Xerrades d’empreses per explicar els perfils professionals que necessiten i adreçades a estudiants d’ESO.
• Xerrades d’especialistes per explicar les professions de futur dirigides a joves de l’ESO
• Xerrades de joves que han cursat FP Dual i que explicaran la seva experiència a estudiants d’ESO
• Exposició sobre la Formació Professional a la Biblioteca de Can Pedrals i adreçada a tota la ciutadania.
Els centres educatius que participen en la Setmana Europea de la Formació Professional són l'Escola Municipal del Treball, institut Carles Vallbona, institut Celestí Bellera, Centre Vallès, institut Marta Estrada i institut Antoni Cumella.
La Setmana Europea de la Formació Professional
L’objectiu d’aquesta setmana és impulsar l’educació en general i la Formació Professional en particular. Aquesta es presenta com una opció intel·ligent, divertida i que condueix cap a l’excel·lència en l’educació cap a llocs de treball d’alta qualitat i l’augment de l’ocupabilitat.
Altres idees que es volen transmetre amb aquesta iniciativa són:
• La Formació Professional és una opció desitjable per a les persones de totes les edats, i prepara a les persones per a llocs de treball a tot el món.
• La formació de qualitat desenvolupa el potencial creatiu i innovador dels estudiants.
• Millorar les oportunitats de treball i millorar la integració en la societat és clau per millorar l’educació i la rehabilitació durant tota la vida.
• L’aprenentatge permanent millora la inclusió social, la diversitat i la ciutadania activa.