Centre de Medicina de l'Esport de l'Ajuntament de Granollers

La Medicina de l’Educació Física i l'Esport és l'especialitat mèdica que estudia la fisiologia de l'esportista i els problemes derivats de la pràctica esportiva realitzada de forma inadequada. És una eina molt important de prevenció i assessorament per a les persones que practiquen esport i per aquelles que utilitzen l'exercici físic per la millora de la seva qualitat de vida. L’objectiu del Centre de Medicina de l’Esport de l’Ajuntament de Granollers és garantir el bon estat de salut de la gent que fa esport. L’Ajuntament de Granollers sempre ha considerat que la Medicina de l’Esport ha d’estar a l’abast de tota la població. És per això que des de fa més de 30 anys atenem les necessitats dels esportistes de la nostra ciutat, de la comarca i d’arreu.

+
Foto Josep Queralt

Els serveis del Centre de Medicina de l’Esport van dirigits a un ampli ventall de població esportiva, des de la persona que fa esport de lleure a l'esportista d’alt nivell competitiu, adaptant-nos a totes les necessitats, des de les més bàsiques a les més diversificades i específiques: Treballem amb clubs esportius i esportistes a nivell individual.

Comptem amb personal mèdic i d'infermeria especialitzat.

Quins serveis us podem oferir?: revisions mèdiques, visites d'assessorament específic de problemes de l'esportista, test d'asma induïda per l'esforç.

TIPUS DE REVISIONS

  1. Revisions bàsiques de salut esportiva: Dirigides a tota persona que desitgi conèixer el seu estat de salut en relació a les exigències físiques que suposa la pràctica esportiva, ja sigui de nou inici o un practicant habitual, i als esportistes que necessitin confirmar la seva aptitud esportiva segons les demandes de les seves respectives federacions. Donem cobertura a població de totes les edats, des d'infants fins a gent gran. Adaptem la visita a les necessitats específiques. Consta d'exploració mèdica completa, espirometria i, si s'escau, prova d'esforç amb estudi de paràmetres cardiovasculars i electrocardiograma.
  2. Controls d’alt rendiment esportiu: Dirigit als esportistes d’alt nivell competitiu i/o de gran dedicació, per, a més d'estudiar l'estat de salut, proporcionar paràmetres de gran interès per a utilitzar en l’entrenament diari. Incluou l'estudi general de salut, estudi de cineantropometria, tests de força, proves específiques per esports (si s'escau) i ergoespirometria amb determinació del VO2max i llindars ventilatoris (aeròbic i anaeròbic).

VISITA MEDICO ESPORTIVA:

  • Traumatologia de l’esport.
  • Assessorament de rehabilitació de la lesió i reintegrament precoç a l’activitat.
  • Anèmies.
  • Qualsevol altre situació que preocupi a l’esportista en l'àmbit de la seva pràctica.

TESTS ESPECÍFICS

  • Prescripcions d’exercici com a eina terapèutica.
  • Estudi de problemes cardíacs en relació a l'esport.
  • Test d'asma d'esforç.

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC

Dilluns de 9 a 14 h i de 14.30 a 19 h

Dimarts de 9 a 14 h i de 16 a 20 h

Dimecres de 9 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h

Dijous de 9 a 14 h i de 16 a 20 h

Divendres de 9 a 13 h

Per a més informació: adreçeu-vos al Centre, trucant per telèfon o bé per correu electrònic.

Telèfon 93 870 54 13

E-mail de contacte: cme@granollers.cat

Ens trobareu al c. dels Voluntaris 92, nº 2 (Palau d’Esports costat pista annexa), 08402 GRANOLLERS. També hi ha entrada pel carrer Francesc Macià s/n. Aquesta és la millor entrada si veniu en cotxe, i podreu aparcar habitualment en el pati del Palau d'Esports (baixant per la rampa d'accés).

Des de Barcelona, pot venir per per carretera o en transport públic. En tren de Rodalies, estem a cinc minuts de l’estació de GRANOLLERS-CENTRE, i la parada d’autobús SAGALÉS és al càrrer Colom (3 minuts caminant). Els autobusos interurbans tenen parada a Francesc Macià davant del Palau.

IMPORTANT: El pagament de tots els serveis es fa prioritàriament mitjançant tarjeta de crèdit, tot i que també es pot optar pel pagament amb ingrès bancari. No és possible el pagament en efectiu en el centre.