Entre el 28 de juny i el 19 de juliol, Obert per Vacances a Roca Umbert Fàbrica de les Arts

El programa inclou concerts a la terrassa i a Nau B1, cinema africà, contes per a adults i una visita a la Tèrmica

20 de Juny 2012
+

Entre el 28 de juny i el 19 de juliol Roca Umbert promou la programació Obert per Vacances, que per cinquè any proposa un seguit d'activitats de música, cinema, paraula i patrimoni, amb la participació dels equipaments de la fàbrica de les arts i d'entitats. Són una dotzena de propostes, la majoria d'entrada lliure o a preus populars,  que es desenvoluparan els vespres de juny i juliol a diversos espais de Roca Umbert.

La música tradicional i d'autor té un pes important en el cartell amb els concerts de Jaume Arnella i Carles Belda i l'espectacle "Cançó de taverna" (dijous 28 de juny); el grup Romaní Chavé Bulgaria, música gitana dels Balcans (dijous 5 de juliol); la formació Caladrius de música medieval i del renaixement (divendres 12 de juliol); i la cantautora Manuela Saenz, amb un repertori de cançons reivindicatives de la guerra civil i romanços (dijous 19 de juliol). Els concerts seran a les 8 del vespre, a la terrassa del bar.  

L'Associació Cultural Amics de l'Àfrica impulsa de nou el cicle de cinema africà per donar a conèixer la cinematografia actual d'aquest continent. Els títols que es podran veure, en versió original subtitulada en castellà, són "Halfaouine" ("El niño de las terrazas", 28 de juny), "Juju Factory" (5 de juliol) i "Dunia" (12 de juliol). Totes les sessions començaran a les 10 del vespre, davant de l'Espai d'Arts.

La marató de contes per a adults organitzada per la Xarxa de Biblioteques també s'emmarca a l'Obert per Vacances i enguany homenatja l'escriptor Pere Calders. Se celebrarà el divendres 29 de juny, a partir de les 9 del vespre, amb presentació de l'escriptora Marina Martori. Ja hi han confirmat la participació narradors coneguts com Paco Asensio, Joan de Boher, Blai Sanabre i Pepa Lavilla. L'activitat és oberta: les persones que vulguin explicar-hi un conte poden apuntar-se a l'adreça  cultura@ajuntament.granollers.cat

En l'apartat de patrimoni, la programació proposa una visita a la Tèrmica, la instal·lació que proveïa d'energia l'antiga fàbrica i que es conserva íntegra, amb les calderes, generadors, motors i refrescador originals. La visita, dramatizada, es farà el divendres 12 de juliol, a les 7 de la tarda (cal apuntar-se abans, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, tel. 93  842 66 19 - www.granollers.cat/ovac / preu: 2,5 euros, amb descompte per a infants i jubilats).  

Els concerts de la Nau B 1

L'Obert per Vacances inclou també quatre concerts organitzats per Nau B 1. Divendres 29 de juny actuaran Elvira, el projecte del músic Pitina,  i el grup de pop-folk  De Negro Partizan. Divendres 6 de juliol seran Marina Gallardo, percussió, ritme i veu amb voluntat preciosista, i The Crab Apple , grup molt jove de Santa Eulàlia de Ronçana. Divendres 13 de juliol, els participants a l'escola Campus Rock, dedicada al pop rock i la música contemporània i que aquest juliol s'instal·la a Nau B1, oferiran un tastet dels seus avenços musicals; el mateix divendres, actuaran el granollerí Xavier Bonfill, jove compositor que acaba de publicar el seu primer disc en solitari, "9=0", i Cinemascope, formació electroacústica experimental.
Tots els concerts seran a les 11 de la nit, excepte Campus Rock, a les 9 del vespre. Els preus de les entrades oscil·len entre els 4 i els 6 euros.