Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Una antiga fàbrica tèxtil convertida en fàbrica de les arts, adreçada a la creació, formació i difusió artística i audiovisual

 

Roca Umbert Fàbrica de les Arts és el projecte que ha posat en marxa l’Ajuntament de Granollers que reconverteix el recinte fabril Roca Umbert, un espai de 21.000 m² al centre de la ciutat, en un centre cultural adreçat a la producció, formació i difusió de la creació artística i audiovisual.

Aquesta iniciativa es concreta amb la creació i posada en marxa d’una sèrie d’equipaments culturals que conviuen en un espai delimitat, el recinte Roca Umbert. La singularitat i la innovació del projecte prové justament d’aquesta convivència en un mateix indret d’artistes, professionals de la cultura, de la comunicació i de les tecnologies de la informació, la qual cosa permetrà la cooperació i l’intercanvi constant de coneixements i pràctiques entre ells.

Actualment Roca Umbert ja té en funcionament la biblioteca, la Troca.Centre de Cultura Popular i Tradicional, el Centre de Formació i Serveis, el Centre Audiovisual, el Cub (espai d'assaig musical), l'Espai d'Arts, els tallers d'artistes, el bar, la nau Dents de Serra i la Nau B1. També és la seu de la impremta municipal.

En aquests moments la Tèrmica és en fase de museïtzació.

Un espai a disposició de la ciutadania per a la creació i la innovació, el coneixement i la formació, i  la recuperació de la memòria històrica.

 

Roca Umbert Fàbrica de les Arts

C. Mare de Déu de Montserrat, 36

08401 Granollers

Telèfon 93 860 47 29

Fax 93 860 47 50

rocaumbert@fabricadelesarts.cat

www.rocaumbert.cat