El període del barroc centra la quarta formació en història i art del Museu de Granollers

"El temps del barroc. Dels Segadors a la Guerra de Successió" és el títol d'aquesta nova píndola, que es farà al novembre i en la qual participen historiadors com Agustí Alcoberro i Mariela Fargas

29 de Setembre 2011
+

Al mes de novembre el Museu de Granollers organitza una nova píndola formativa d'història i art, la quarta, dedicada al temps del barroc. "Dels Segadors a la Guerra de Successió" és el subtítol de les cinc sessions que permetran als participants aproximar-se a la vida quotidiana del primer quart del segle XVIII, un temps de crisi, fam i guerra, en què l'expressió artística es va manifestar en els retaules i marcat per la derrota de 1714. 

La formació s'adreça al públic en general, a partir de 16 anys, i la coordina la historiadora de l'art Cinta Cantarell. Els temes de què es parlarà al llarg del curs seran la crisi del segle XVII: fam , pesta i guerra, amb l'historiador Valentí Gual; família i vida quotidiana en temps del barroc, amb la historiadora Mariela Fargas; la Guerra de Successió i l'Onze de Setembre de 1714, amb el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro; i els episodis artístics de l'època barroca, amb el doctor en història de l'art Joan Bosch; la darrera sessió consistirà en una visita comentada a la Casa Rafael Casanova, a Moià, conseller de Barcelona i heroi en el setge que va patir la ciutat el 1714 per part de les tropes borbòniques.

El curs, que té un preu de 40 euros, tindrà lloc al Museu, els dimecres 2, 9, 16 i 23 de novembre, i el dissabte 26 de novembre es farà la sortida a Moià.

Aquesta és la quarta píndola formativa del Museu, un programa iniciat la tardor passada i que fins ara ha tractat els períodes de la prehistòria a la romanització, l'època medieval i el Segle d'Or, sempre des de l'àmbit comarcal. L'activitat té la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport del Centre d'Estudis de Granollers.