Fira Guia't 2014

Del 5 al 7 de març Roca Umbert acull la Fira Guia’t, una mostra de les sortides professionals, que ofereixen els estudis postobligatoris al Vallès Oriental: formació ocupacional i contínua, cicles de grau mig i superior… Guia't s'adreça als alumnes de 4t d’ESO que poden fer visites concertades a través de l’escola, als alumnes de batxillerat que abandonen els estudis i a altres persones que volen orientar la seva formació i inserció laboral. Durant els tres dies els visitants de la fira podran participar a conferències, tallers i taules rodones, a més de visitar el recinte i els estants. Els visitants també podran fer consultes puntuals i parlar amb orientadors professionals que tractaran d’ajudar als alumnes, famílies i adults a dibuixar el circuit formatiu i/o professional més adequat a cada persona.

Xerrades específiques

Dimecres 5 de març, s’han programat tres xerrades. La primera, a les 15.30 hores, porta per títol: L’orientació per competències: eines i Claus en la tasca d’orientació als joves, i s’adreça als orientadors i professionals de l’ensenyament. L’objectiu de la xerrada és acostar als equips docents a la metodologia de l’ocupabilitat per competències. La  segona,, a les 18 hores, porta per títol: Formació per a adults: què, quan, com i on adreçada a aquelles persones que estan pensant en reorientar la seva vida professional, a  càrrec de la directora del Centre de Formació d’Adults Vallès, Isabel Alcalde, el director de l’Institut Obert de Catalunya, Francesc Pomés Martorell, Dolors Castro Coordinadora territorial dels ensenyaments professionals del Departament d'Ensenyament  i un alumne del Centre de Formació d’Adults.

Ensenyar a conviure amb la incertesa és el tema de la tercera xerrada que impartirà Maria Batet, mestra, màster de promoció econòmica a la Universitat de Barcelona i especialitzada en l'acompanyament a emprenedors. Aquesta xerrada es farà a les 19 hores i està pensada per ajudar a les mares i pares a poder orientar als seus fills i filles en la transició de l’ESO a ensenyaments post obligatoris.

La Fira Guia’t arriba a la cinquena edició i està organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona.