Bibliolabs - De la llavor al plat

Tornar enrere

De la llavor al plat. Cuina, ciència i territori.

Activitats per gaudir en família. Experimenta amb la cuina i descobreix la ciència que s'amaga darrere dels aliments. Segueix el recorregut que fa una llavor del Vallès Oriental des que la plantem fins que en recollim el fruit, el cuinem i ens el mengem.

Activitats familiars gratuïtes (6-12 anys).

Inscripció prèvia.

Dissabte 27 d'abril
de 10.30 a 12 h

Lloc de trobada: Museu de Ciències Naturals de Granollers. C. Palaudàries, 102 - Jardins Antoni Jonch Cuspinera

Fes el teu planter, de 6 a 12 anys

Saps quantes varietats locals de llavors hi ha? On es guarden? Al Banc de Llavors del Vallès Oriental del Museu de Ciències Naturals de Granollers coneixeràs les varietats locals, n'aprendràs els secrets bàsics i faràs el teu planter.

Activitat a càrrec de Lourdes Pallàs, del Banc de Llavors del Vallès Oriental

 Obertura d'inscripcions: divendres 12 d'abril, a les 9.30 h

Dissabte 11 de maig
de 10 a 12 h

Lloc de trobada: Hort del Lledoner. Carrer Ripollès, 61

Descobreix l'hort, de 6 a 12 anys

Shhhhh! Observa que no estem sols, entre les hortalisses i les plantes trobem alguns animalons. Què hi fan a l'hort? Sembra el planter, coneix les varietats locals que hi ha sembrades i fes un tastet d'humus elaborat amb productes de la terra.

Activitat a càrrec de la Magrana Vallesana.

 Obertura d'inscripcions: divendres 16 d'abril, a les 9.30 h

Dissabte 25 de maig
de 10.30 a 12.30 h

Lloc: Biblioteca Can Pedrals

Experimenta amb la ciència i la cuina, de 6 a 12 anys

Quina relació hi ha entre la ciència i la cuina? Podem percebre el gust a través de la vista? Per què les esferificacions són líquides per dins? Participa al taller d'experimentació de sabors, aromes i textures a partir de gelatines i esferificacions.

Activitat a càrrec d'Axel Bidon-Chanal Badia, professor Serra Húnter del departament de Nutrició, Ciències de l'Administració i Gastronomia del Campus d'Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona (UB). 

 Obertura d'inscripcions: divendres 10 de maig, a les 9.30 h

Dissabte 8 de juny
de 10 a 13 h

Lloc de trobada: Mercat del dissabte, plaça de la Corona (cantonada nord, inici carrer d'Anselm Clavé)

Cuina el teu "platillu" de verdures, de 6 a 12 anys

Visita el mercat del dissabte acompanyat d'un guia. Selecciona i compra els ingredients per cuinar una autèntica ratatouille als fogons del Gremo d'Hostaleria del Vallès Oriental. 

Activitat a càrrec de Vicenç Planas (Ajuntament de Granollers) i del Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental.

 Obertura d'inscripcions: divendres 24 de maig, a les 9.30 h