Agenda

+
21 abr. 2024 - 11:30h

Taller: Fotografia sense càmera del riu Congost. Fotogrames i ecosistema

Activitat paral·lela de Diàlegs insòlits

Categoria: Taller

  • Espai d'Arts

    • Adreça: Carrer Lluís Companys, 1
    • Telèfon: 938791803
    • a/e: espaidarts@rocaumbert.cat
    L'Espai d'Arts és l'equipament de Roca Umbert que concentra el programa de creació contemporània en arts visuals i/o amb altres disciplines relacionades.

Establirem un diàleg insòlit col·lectiu amb la vegetació de la riba del riu Congost utilitzant tecnologies protofotogràfiques per revelar la biodiversitat botànica que acompanya les aigües de la llera al seu pas per l'àrea metropolitana de Granollers. Aquests mètodes es van utilitzar abans del desenvolupament de la fotografia moderna amb càmeres i pel·lícules sensibles. Concretament, els fotogrames i lumen prints que farem servir impliquen col·locar objectes directament sobre una superfície fotosensible i exposar-los a la llum per crear una imatge. 

El workshop ha estat dissenyat i serà impartit per artistes, docents i investigadors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona: 

Punt de trobada: Espai d’Arts de Roca Umbert 

Data: diumenge 21 d’abril a les 11.30h  

Durada: 2h  

Taller per tots els públics: infants de +8 anys amb acompanyants i adults  

Inscripció prèvia a https://rocaumbert.koobin.com/fotografiasensecamera

Activitat gratuïta  

Participants: 

Natalia Castañeda, a través d'estudis gràfics i cartogràfics, busca crear un traçat botànic ampliat que condueixi a una visió relacional del paisatge; La seva recerca combina el treball amb l'arxiu i l'observació directa sobre el terreny, amb l'objectiu d'entrellaçar la ciència, la poètica i narracions vivencials.  

Ramón Casanova incorpora enfocaments protofotogràfics, vinculats a la producció d'imatges sense càmera i estratègies de captura fotogràfica. Explora el sentit del tacte i la possibilitat de prendre imatges produïdes directament per i per al mateix territori: fotografies, cambra fosca, imatges botàniques i basades en pigments. 

Ricardo Guixà explora l'univers vegetal amb càmeres hiperespectrals i l'ús de l'electricitat, buscant crear una nova iconografia més enllà de la visió tradicional associada a les plantes i la seva representació fotogràfica. Un enfocament que ens permet visualitzar una realitat invisible als nostres sentits, que transgredeix la capacitat perceptiva de l'ésser humà, posant de manifest les possibilitats del mitjà fotogràfic per captar la natura. 

© Crèdits de la imatge. Lumenprint d’ortiga. Ramon Casanova