Agenda

+
28 març 2020 - 17:15h

ACTIVITAT AJORNADA Diàleg 3: Mirar endins. La vida interior

Victòria Cirlot en diàleg amb Víctor M. Amela

Categoria: Xerrada

  • Museu de Granollers

    • Adreça: C. d'Anselm Clavé, 40-42
    • Telèfon: 938 426 840
    • Fax: 938 793 919
    • a/e: museu@granollers.cat

Victòria Cirlot en diàleg amb Víctor M. Amela

Victòria Cirlot és catedràtica de filologia romànica a la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i directora de l’Institut Universitari de Cultura d’aquesta mateixa universitat. Ha centrat el seu camp d’estudi en l’Edat Mitjana, la cultura cavalleresca i la mística, en especial en escriptores místiques com Hildegard von Bingen. Entre les seves múltiples publicacions, destaquen Hildegard von Bingen y la tradición visionaria de Occidente (2005), La mirada interior. Escritoras místicas y visionarias de la Edad Media (2008) i La visión abierta. El mito del Grial y el surrealismo (2010).

Víctor M. Amela és periodista i escriptor. Col·laborador de programes de ràdio a RAC1, Cadena Ser, Canal 33 o betevé, entre d’altres. Quant a les seves col·laboracions escrites, destaquen les seves entrevistes a “La Contra” de La Vanguardia, que han acabat constituint un gènere propi. És autor de les novel·les El càtar imperfecte (2013), Amor contra Roma (2014) o La filla del capità Groc (2016) i el llibre de memòries Yo pude salvar a Lorca (2018).

 

Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers. Bacus, els sentits, la vida

De l’obra a la paraula, de la imatge al diàleg, del museu a la ciutat. Opera aperta neix com un festival d’art i paraula generat i produït des del Museu de Granollers però amb abast de ciutat.

Partint d’una obra destacada de la col·lecció d’art del museu, es programaran quatre dies de debat i accions artístiques a l’entorn d’un interrogant o una problemàtica d’avui que sigui capaç d’implicar-nos i convidar-nos al pensament compartit.

En aquesta primera edició, és el cap de Bacus romà recuperat en unes excavacions a Granollers l’any 2005 i que es troba al museu qui ens interpel·la i convida a parlar sobre el sentit de la vida.