Joan-Carles Mèlich en diàleg amb Elisabet Riera
Joan-Carles Mèlich és filòsof i professor de Filosofia de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Interessat en la filosofia com una antropologia de la finitud, explora conceptes com el cos, el símbol, la memòria, el desig, el silenci i la mort. S’ha interessat també pel lloc de trobada entre filosofia, literatura i art. Entre els seus assajos més divulgatius destaquen La lliçó d’Auschwitz (2001), L’experiència de la pèrdua (2017), L’experiència vulnerable (2018) i el recent La sabiduría de lo incierto (2019), sobre la capacitat transformadora dels grans textos literaris en la nostra vida.
Elisabet Riera és la fundadora i editora de Wunderkammer, editorial literària independent especialitzada en autors i obres de culte, que responen a un esperit de qualitat i singularitat. Entre ells, s’hi compten Hugo, Roussel, Loti, Lévi, Novalis, Cirlot, Kristeva, Michon, Nabokov o Valentine Penrose. Formada com a periodista, és també autora d’obres de gènere híbrid com La línea del desierto (2011), Vidas gloriosas (2014), Fresas silvestres para Miss Freud (2016) o Llum (2017).
Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers. Bacus, els sentits, la vida
De l’obra a la paraula, de la imatge al diàleg, del museu a la ciutat. Opera aperta neix com un festival d’art i paraula generat i produït des del Museu de Granollers però amb abast de ciutat.
Partint d’una obra destacada de la col·lecció d’art del museu, es programaran quatre dies de debat i accions artístiques a l’entorn d’un interrogant o una problemàtica d’avui que sigui capaç d’implicar-nos i convidar-nos al pensament compartit.
En aquesta primera edició, és el cap de Bacus romà recuperat en unes excavacions a Granollers l’any 2005 i que es troba al museu qui ens interpel·la i convida a parlar sobre el sentit de la vida.