Aquesta primavera s'ha posat en marxa un recull de recursos educatius per sensibilitzar sobre la contaminació acústica sota el lema Granollers so)))na bé, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat.
En aquest marc, alumnes del curs de So i escenografia del Centre Vallès van aprendre a mesurar el soroll amb sonòmetres i amb els seus dispositius mòbils de telefonia. Altres centres educatius locals van desenvolupar també activitats sobre el soroll, com és el cas d'EDUCEM. A l'Escola Ferrer i Guàrdia, per exemple, els alumnes de segon van treballar la importància del soroll i del silenci i els diferents tipus de so que existeixen, amb l'assessorament de tècnics de la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA). També van participar a tallers per la ciutat alumnes de l'Escola Municipal Salvador Llobet i de l'Escola de Ponent.
Per familiaritzar a la població sobre les metodologies de mesura, nivells, normativa existent o el significat i percepció de l’escala en decibels, la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) organitza l’activitat “Visc amb soroll?” en motiu del Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll. L'activitat demana participació ciutadana en mesuraments amb sonòmetre o mòbils intel·ligents. Aquests mesuraments es difondran mitjançant xarxes socials, via Twitter, amb l'etiqueta #diasoroll. En cas de no disposar de twitter, es podran retornar a la DGQA mitjançant missatges de whatsapp al número 637.347.598. Les dades del mesurament que es publicaran són:
• Municipi i carrer (o ubicació GPS).
• Foto de l’indret (opcional).
• Nivell de soroll mesurat (paràmetre LAeq - AVG VALUE en el smartphone, amb l'app NoiseWatch)
Recordeu que, si esteu interessats en el tema, fins a mitjans de juny podeu visitar al Museu de Ciències Naturals l'exposició Adeu Soroll! també inaugurada la setmana passada.