
La pàgina principal del web de l’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) ha introduït uns canvis amb l’objectiu de fer més fàcils i guiar les recerques que es facin en línia. Des de l’Arxiu, es treballa per anar incrementant la documentació disponible al web, a través de la digitalització i el treball arxivístic dels fons, per propiciar la consulta pública des de qualsevol indret.
Així, s’ha creat l’apartat “Consulta” que recull les diferents vistes amb què buscar en els fons i col·leccions dipositats a l’Arxiu. A la cerca per “Tipus de fons”, els documents es classifiquen segons la persona o ens (administració, empresa, entitat, comerç...) que els ha produït. Si busquem per “Tipus de documents”, trobem els fons ordenats segons si contenen textos, fotografies, audiovisuals, documents sonors, cartells, premsa, plànols, fonts orals o pergamins. A “Tots els fons i col·leccions”, veiem una llista amb els noms dels 87 fons i col·leccions que custodia l’AMGr, ordenats alfabèticament. A “Documents en línia” trobem enllaços als dos portals web amb documentació digitalitzada: l’Arxiu Digital (que conté documents, premsa, estudis i l’onomàstica del VO) i l’Arxiu d’Imatges (amb fotografies, films, fonts orals, impresos i les exposicions de l’AMGr). Aquí trobem tots els fons i col·leccions agrupats per tipologia amb enllaços a un o a tots dos portals. Al “Quadre de fons” –instrument bàsic en l’organització i gestió d’un arxiu- veiem la llista completa de fons i col·leccions, classificats segons la procedència: administració local, fons judicials, institucions, religiosos, associacions i fundacions, comercials i empreses, patrimonials, personals i col·leccions. A “Blocs temàtics” es presenten reculls documentals de diferents esdeveniments i períodes històrics que en faciliten la recerca, com poden ser l’assalt carlí de 1875, els Fets d’Octubre de 1934, els bombardejos de la Guerra Civil o la Transició democràtica.
Un altre nou apartat del web respon a “Preguntes freqüents”, amb informació pràctica com l’adreça i horari de consulta de l’equipament, de quina documentació disposa, com localitzar els documents o com fer recerques genealògiques, entre d’altres qüestions.
Per acabar, a l’apartat “Vídeos de l’Arxiu” es mostren petits films divulgatius que expliquen el funcionament de l’Arxiu i les activitats de difusió que s’organitzen.