La pàgina principal del web [2] de l’Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) ha introduït uns canvis amb l’objectiu de fer més fàcils i guiar les recerques que es facin en línia. Des de l’Arxiu, es treballa per anar incrementant la documentació disponible al web, a través de la digitalització i el treball arxivístic dels fons, per propiciar la consulta pública des de qualsevol indret.
Així, s’ha creat l’apartat “Consulta” [3]que recull les diferents vistes amb què buscar en els fons i col·leccions dipositats a l’Arxiu. A la cerca per “Tipus de fons”, [4] els documents es classifiquen segons la persona o ens (administració, empresa, entitat, comerç...) que els ha produït. Si busquem per “Tipus de documents” [5], trobem els fons ordenats segons si contenen textos, fotografies, audiovisuals, documents sonors, cartells, premsa, plànols, fonts orals o pergamins. A “Tots els fons i col·leccions” [6], veiem una llista amb els noms dels 87 fons i col·leccions que custodia l’AMGr, ordenats alfabèticament. A “Documents en línia” [7]trobem enllaços als dos portals web amb documentació digitalitzada: l’Arxiu Digital [8] (que conté documents, premsa, estudis i l’onomàstica del VO) i l’Arxiu d’Imatges [9](amb fotografies, films, fonts orals, impresos i les exposicions de l’AMGr). Aquí trobem tots els fons i col·leccions agrupats per tipologia amb enllaços a un o a tots dos portals. Al “Quadre de fons” [10] –instrument bàsic en l’organització i gestió d’un arxiu- veiem la llista completa de fons i col·leccions, classificats segons la procedència: administració local, fons judicials, institucions, religiosos, associacions i fundacions, comercials i empreses, patrimonials, personals i col·leccions. A “Blocs temàtics” [11] es presenten reculls documentals de diferents esdeveniments i períodes històrics que en faciliten la recerca, com poden ser l’assalt carlí de 1875, els Fets d’Octubre de 1934, els bombardejos de la Guerra Civil o la Transició democràtica.
Un altre nou apartat del web respon a “Preguntes freqüents” [12], amb informació pràctica com l’adreça i horari de consulta de l’equipament, de quina documentació disposa, com localitzar els documents o com fer recerques genealògiques, entre d’altres qüestions.
Per acabar, a l’apartat “Vídeos de l’Arxiu” [13] es mostren petits films divulgatius que expliquen el funcionament de l’Arxiu i les activitats de difusió que s’organitzen.