En l'últim dels actes de la programació en record al bombardeig de 1938 s'ha desvetllat una troballa: documentació que acredita l'existència d'un camp de concentració franquista a Granollers, concretament situat a l'antiga caserna militar, a la plaça de la Caserna. Aquest camp de concentració acollia homes sobre els quals no hi havia indicis suficients per enviar-los a la presó i que conformaven batallons de treball. Les seves feines consistien en reconstrucció d'equipaments, ponts, carreteres...
Un document en forma de carta amb el distintiu de "camp de concentració" confirma l'existència d'aquest camp de concentració, un dels 16 recintes d'aquestes característiques arreu del país. És una carta del comandant militar del camp de concentració de Granollers adreçada a l'alcalde.
L'Ajuntament de Granollers porta a terme un projecte de localització i senyalització dels espais de repressió franquista de la ciutat. En el context d'aquesta recerca d'ha localitzat aquest document.
L'Arxiu Municipal de Granollers i Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau han presentat aquesta documentació, trobada pel tècnic municipal Paco Cruz, en el marc de l'acte «Els camps de concentració de la postguerra a Catalunya i el cas de Granollers segons la documentació de l'Arxiu Municipal», una conferència del doctor en història Aram Monfort Coll, investigador del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID) i professor de la UAB. Monfort ha estudiat el fenomen concentracionari i la repressió durant la postguerra més immediata. La presentació d'aquest acte ha anat a càrrec de l'historiador local Eduard Navarro i Domènech, que ha investigat el franquisme i la repressió franquista a Granollers i a la resta de la comarca.