El passat dilluns, 5 d’octubre, Masashi Ieshima i Kuniko Kimura, supervivents de l’atac atòmic d’Hiroshima, van explicar el seu testimoni a Sant Cugat del Vallès. Els Hibakusha -el nom amb el qual s’anomenen en japonès els supervivents de les bombes atòmiques- es dediquen a transmetre les seves històries personals per tal de sensibilitzar l’opinió pública i les institucions sobre el perill que representen les armes nuclears per a la humanitat i la necessitat d’eliminar-les.
L’acte estava organitzat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, en col·laboració amb International Peace Bureau i l’entitat japonesa Gensuiko i forma part de la Campanya Internacional per a l’Abolició de les Armes Nuclears (ICAN).
L’alcalde de Granollers i vice-president d’Alcaldes per la Pau va recordar l'obligació de les ciutats d'alçar la veu per comprometre's amb el crit de "Mai més" perquè fets com aquells mai no es tornin a repetir.
Sant Cugat del Vallès forma part dels 200 municipis catalans que són membres de la xarxa internacional “Mayors for Peace”, una entitat que compta amb més de 6.800 ciutats adherides de tot el món.
Granollers, com a membre de l’executiva mundial de l’entitat, ja va impulsar a principi d’aquest any un exposició sobre el bombardeig atòmic que es va poder veure al Born Centre Cultural i al Museu de Granollers. En el marc de l’exposició, la supervivent Yoshiko Kajomoto va compartir el seu testimoni amb escoles i públic en general en els diversos actes organitzats.
L’exposició ha iniciat ja l’itineratge i es pot veure fins al 18 d’octubre a la Garriga. Durant el mes de novembre, es podrà veure a Lloret de Mar.