Agenda escolar

 

Àrea de l'activitat: 2. Ciències naturals i medi ambient. 2.5. Sostenibilitat

Tipus d'activitat: Agenda escolars pels alumnes de secundària amb activitats, informació sobre el necessari desenvolupament sostenible de les nostres societats com a compromís estratègic per al futur. També es poden adquirir calendaris de paret per primària.

 

Objectiu de l'activitat:

Utilitzar l’agenda escolar, i el calendari escolar, com a instrument i guía perquè, al llarg del curs, els alumnes entenguin millor i de manera amena quin es el nostre paper en la historia ambiental del planeta.

Descripció breu de l'activitat:

Anualment, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que coordina l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, elabora una Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament, un recurs didàctic per a l’educació ambiental que neix amb la finalitat d’apropar de difondre els principis del desenvolupament sostenible i promoure les conductes en favor del medi ambient entre els joves estudiants d’Educació Secundària de les nostres contrades. També s’elaboren uns calendaris de paret pels alumnes d’educció infantil i primària per a que el tinguin a l’aula i els vagi recordant diferents àmbit d’educació ambiental (residus, energía…). Les agendes són per alumnes de secundària i tenen el cost unitari d’1€ i els calendaris, de paret i adreçats a aules de primària, gratuïts fins als 50 exemplars, i 1€ per unitat a partir d'aquesta quantitat.
L’Ajuntament de Granollers fa d’intermediari en la sol.licitud de les agendes entre la Diputació de Barcelona i els centres escolars. Els centres hauran de posar-se en contacte amb el Servei de Medi Ambient i Espais Verds per sol.licitar el nombre d’agendes, cal que ens envieu omplerta la butlleta de comanda que us enviem anualment per correu electrònic al vostre centre, abans de la data que us indiquem que acostuma a ser abans del 18 de gener. Recordeu que les agendes són per alumnes de secundària i tenen el cost unitari d’1€ i els calendaris, de paret i adreçats a aules de primària, gratuïts fins als 50 exemplars, i 1€ per unitat a partir d'aquesta quantitat. Els primers centres que ens facin la comanda de calendaris es veuran beneficiats d’aquestes 50 unitats gratuïtes.
Per la seva banda, l’Agenda Escolar manté la seva presència als entorns virtuals:
Ens podreu trobar al web (http://agendaescolar.diba.cat) i a les xarxes socials, al Facebook (http://www.facebook.com/agendaescolar) i al Twitter (http://www.twitter.com/agenda_escolar). Sii encara no en sou seguidors, us convidem a sumar-vos-hi!
En el cas de voler consultar un exemplar de mostra d’agenda del curs actual (2014-2015) només cal que ens el sol·liciteu a través d’aquesta adreça de correu electrònic: mediambientespaisverds@ajuntament.granollers.cat

 

Nivell educatiu al qual s'adreça:

Tots els nivells

 

Temporalització:

Durada --

Calendari Tot el curs escolar

 

Organització de l'activitat:

Organització Servei de Medi Ambient i Espais Verds, Ajuntament de Granollers

Correu electrònic de la persona de contacte mediambientespaisverds@granollers.cat

Preu Les agendes són per alumnes de secundària i tenen el cost unitari d’1€ i els calendaris, de paret i adreçats a aules de primària, gratuïts fins als 50 exemplars, i 1€ per unitat a partir d'aquesta quantitat.

 

Observacions:

 

Activitat oberta a grups de fora de Granollers No

 

 

 

Sol·licita aquesta activitat