Taller de ball de gitanes i danses de Macedònia, a la Troca

Una altra proposta del Centre de Cultura Popular i Tradicional de Granollers per al novembre és una exposició fotogràfica sobre el bé i el mal a les festes populars

27 de Octubre 2010
+

 La Troca acull dos tallers de dansa el proper mes de novembre, promoguts per entitats residents al Centre de Cultura Popular i Tradicional . D'una banda, l'Esbart Dansaire de Granollers organitza una nova edició del ball de gitanes de carnestoltes, amb l'objectiu de fer-ne una exhibició a la Porxada el dissabte de carnaval. El taller es farà cada dimarts de novembre, de 21.30 a 23.30 h. D'altra banda, el grup Passaltpas fa una trobada de danses de Macedònia el cap de setmana 6 i 7 de novembre, amb el mestre Sasko Anastov. La inscripció als tallers pot fer-se a la Troca.

 

Una altra entitat resident a la Troca, els Xics, celebren la diada de la colla aquest mes, els dies 12, 13 i 14 de novembre. Hi haurà un assaig especial, una activitat infantil i les actuacions de vigília i de diada, a la Porxada.

 

 En l'apartat d'exposicions, el 19 de novembre a les 8 del vespre s'inaugura El bé i el mal a les festes populars, de la fotoperiodista María Ángeles Sánchez, creadora de la secció El Viajero del diari El País i guardonada amb la Medalla Nacional al Mèrit Turístic. Fa prop de 40 anys que treballa en l'àmbit de les festes populars i ha escrit diversos llibres, entre els quals Guía de Fiestas Populares de España (1982). En aquesta mostra es presenta un dels temes que ha centrat l'interès de la seva càmera, que és la dualitat entre el bé i el mal. Organitzada per la Troca, l'entitat Olla dels Pobres i amb el suport de Mediterrània. Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa, i de Diables de Granollers, podrà visitar-se fins al 19 de desembre.

 Zart km 0, el projecte de creixement personal promogut per l'artista de la Garriga Elena Castelar, continua amb la matrícula oberta. Aquesta tardor en començarà la tercera etapa, a la Troca.

 Més informació, 93 860 48 54 - www.granollers.cat/latroca