"Per l'abril lletres mil" torna a recollir les activitats al voltant de Sant Jordi

La Fira del Llibre, la trobada d'autors locals i comarcals, i el pregó de Najat El Hachmi, actes centrals del programa

31 de Març 2009
+

 La setmana que ve comença l'abril, el mes de Sant Jordi. Per l’abril lletres mil és el lema que, com cada any, suma totes les activitats al voltant de la diada de Sant Jordi. El programa comença dijous dia 2, amb una activitat per celebrar l'aniversari de la Biblioteca de Roca Umbert protagonitzada per Oriol Canals, titulada M'explicava Xesco Boix, amb contes i cançons per recordar el cantautor en el 25è aniversari de la seva mort.  A partir d'aquest mateix dia, les biblioteques i llibreries de la ciutat faran aparadors especials per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. 

Els dies 22 i 23, la Fira del Llibre omplirà la Porxada, organitzada pel Grup de Llibreters. La vigília de Sant Jordi el protagonisme serà per als autors locals i comarcals, que s’aplegaran en la tradicional trobada que animaran els escriptors Esteve Plantada i Albert Benzekry. El mateix dia, la granollerina d'origen marroquí Najat El Hachmi, guanyadora del premi Ramon Llull 2008, pronunciarà el pregó de la diada.

El dia de Sant Jordi, hi haurà sardanes i la ja clàssica Lectura de Poemes d’Arreu del Món, organitzada per l’Ateneu. La poesia de Josep Palau i Fabre es podrà sentir al Teatre Auditori, en un recital que dirigeix i interpreta Gemma Reguant.

Per al públic familiar, el programa proposa el taller Escates de drac, amb Vanesa Jiménez, a les biblioteques i centres cívics; les històries que explicarà l'escriptora Asha Miró; i el lliurament de premis del certamen de llibres il·lustrats 1 Llibre Nou i el 52è Concurs Escolar de Can Pedrals. Els centres cívics i el GRA també s’uneixen a la festa de les lletres, amb diverses propostes, com ara intercanvi de llibres, lectures i tallers.

 En  l’apartat de novetats bibliogràfiques, veuran la llum els tretze relats guanyadors de la darrera edició del certamen Les Millors Pàgines, aplegats en el volum Regal d’aniversari i altres històries.  La jugada fosca i cia és el títol de les nou històries guardonades en la darrera edició del Premi Josep Escobar de Còmic.  Tots dos volums els ha editat Brau Edicions i  es presentaran la setmana de Sant Jordi. Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, per la seva banda, acollirà la presentació d’El dia revolt. Literatura catalana de l’exili, de Julià Guillamon, un llibre que dóna un nou punt de vista de l’exili republicà.  La presentació de la darrera novel·la de Mònica Esbert, premi Monflorit 2008, Silenci sota l’aigua, i les trobades poètiques organitzades pel Casal Popular L'Esquerda són altres propostes que recull el programa, que us adjuntem a continuació, junt amb la imatge.