Inauguració de les exposicions "Llàgrimes del món" i "Seriosament, 25 arguments per la pau en còmic"

Aquestes mostres s'emmarquen en la campanya "Granollers vila oberta a la pau".

25 de Setembre 2008
+

El proper dijous 25 de setembre, a partir de les 19.30 h, s'inaugurarà al Museu de Granollers l'exposició "Llàgrimes del món", de Gemma Nogueroles. Aquesta exposició suposa una continuïtat de l'exposició GR.31 5/1938 que va programar el Museu de Granollers amb motiu del 70è aniversari del bombardeig de la ciutat.

Es tracta d'una instal·lació formada per un nombre indeterminat de cubells de pou que contenen imatges de les expressions de dolor de persones d'arreu del món que viuen situacions de guerra. Són cubells lligats entre sí, com ho estan els seus destins, i plens a vessar de llàgrimes com ho estan les seves vides.  Totes les imatges corresponen a guerres contemporànies, excepte una que s'ha afegit a aquesta exposició i que reflecteix el patiment d'un dels ciutadans de Granollers que va viure el bombardeig del 31 de maig de 1938.

La mostra, que es podrà visitar fins al 20 de novembre, es complementa amb una acció participativa dirigida especialment, però no exclusivament, a grups escolars. En una de les parets laterals hi ha dibuixat un mapa del món, en el qual es penjaran notícies d'arreu del món que descriuen situacions de violència.

El mateix dijous 25, un cop s'hagi inaugurat "Llàgrimes del món", aproximadament a les 20 h a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau s'inaugurarà l'exposició "Seriosament, 25 arguments per la pau en còmic". Aquesta mostra, produïda per la Fundació per la Pau, recull 25 idees que ens poden ajudar a construir una Cultura i Pau, per mitjà de 25 il·lustracions dels humoristes gràfics següents: Cesc, El Gat Invisible, Máximo, Josep Maria Queralt, Daniel, Félix, Jap, Ferreres, Forges, Monteys, Ricardo Jurado, Ventura i Coromina, Álex Fito, Fer, Minoves, Toni, Romeu, Bié, Azagra, Nando, José Luís Martín, Krhan, Jan, Jordi Soler i Calpurnio.
L'exposició s'encapçala amb un text que porta per títol "La construcció per la pau, un compromís col·lectiu", en què es reivindica el paper de les ciutats, especialment de les que han estat bombardejades, i de les persones en la construcció de la pau. La mostra es podràvisitar fins al proper 9 de novembre.