Saltimbanquis, fil conductor de la Passada de l'Ascensió

Les actuacions es produiran en diferents horaris, a partir de les 18 h, al llarg de la carretera. A la plaça Barangé es farà el número final protagonitzat per una troupe de funambulistes

20 d'Abril 2018
+
Presentació de la Passada sobre saltimbanquis. D'esquerra a dreta, la regidora de Cultura, Mireia López, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la directora de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre, Montse Vellvehí; i Jordi Vilà, professor de l'Escola i comissari de l'exposició sobre mim que es podrà veure durant la Passada i a la Troca, posteriorment
Els saltimbanquis seran els protagonistes de la Passada de l'Ascensió, dissabte dia 12 de maig. Així, la popular carretera, el carrer d'Anselm Clavé, tindrà sis pistes on actuaran diversos grups mentre el número final es farà a la plaça Barangé. 
 
A la pista 1 actuaran els alumnes d'interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona que representaran dos espectacles: Bufó i Commedia dell'arte; a la pista 2, la contorsionista Shakti Olaizola; a la pista 3, el mestratge en el domini de les baldufes de Pablo Potocnjak, el senyor baldufes; a la pista  4 la simpàtica i sempre complicada utilització de la bàscula i els plats xinesos de la Bella Tour i la destresa dels equilibris mà a mà del duo Leti&Fer;  a la pista 5, la sorprenent habilitat dels malabars de rebot de Fernando Pose; a la pista 6 Escarlata Circus oferirà un compendi d'arts del circ i a la pista 7  els funambulistes de La Coupole, d'Olivier i Valerie Roustand, amb la col·laboració de la companyia La Corcoles de Mariona Moya, travessaran la plaça Barangé de nord a sud i de llevant a ponent. Es tracta d'un espectacle dissenyat amb el desaparegut compositor de Vinaròs, Carles Santos, que incorpora la seva música.
 
A més la Passada també comptarà amb les sorprenents irrupcions del pallasso Claret Clow i la música de la banda de circ Zampone Brass. 
 
La jornada s'iniciarà a les 12 del migdia, amb la descoberta d'una exposició fotogràfica davant la Fonda Europa, produïda per l'Institut del Teatre, sobre mim i pantomima.
Durant el curs 2016-2017 es van complir 40 anys de la creació de l’Escola de Mim i Pantomima de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona. Aquesta exposició és un recull fotogràfic d’aquests 40 anys. La mostra es podrà veure durant tot el dissabte de l'Ascensió i també del 15 de maig al 3 de juny a La Troca. Centre de Cultura Popular.
A partir de les 17 hores, arribaran els saltimbanquis que es distribuiran per 6 pistes, ubicades a la carretera, entre la plaça Maluquer i Salvador i el Museu de Granollers. Cal estar atents als horaris dels diferents espectacles que s'iniciaran a les 6 de la tarda, mentre que l'últim dels espectacles començarà a les 8 del vespre, a la plaça Barangé.