Les farmàcies de Granollers participen al projecte "Pren-te el pols"

L'Ajuntament s'ha adherit a aquest programa de detecció de les arítmies per prevenir l'ictus, malaltia que enguany ha centrat la Marató de TV3

25 de Novembre 2016
+
L'Ajuntament de Granollers s'ha adherit al projecte "Pren-te el pols", un programa de detecció de les arítmies per prevenir l'ictus, malaltia que aquest any protagonitzava la Marató de TV3 del proper 18 de desembre. Fins al dia 20 de desembre, les persones majors de 60 anys poden anar a qualsevol de les 15 farmàcies de la ciutat que hi participen i prendre's el pols de manera gratuïta. Si es detecta alguna irregularitat, es derivarà la persona al centre de salut. 
 
La campanya "Pren-te el pols" està promoguda pel Servei Català de la Salut, la Fundació ICTUS i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i té per objectiu promoure el control del pols com un hàbit saludable, una mesura que els centres de salut ja prenen de manera habitual en les persones majors de 60 anys.
 
L'ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell, per embussament o trencament d'una artèria, que afecta cada any unes 13.000 persones a Catalunya, la meitat de les quals aproximadament queden amb seqüeles permanents o diferents nivells de discapacitat. És la primera causa de mort en dones i la tercera, en homes. Es calcula que un de cada cinc ictus està relacionat amb la fibril·lació auricular, el tipus més corrent d'arítmia cardíaca: detectar-la, doncs, és una manera de prevenir l'ictus. S'estima que entre el 8 i el 10% de la població de més de 60 anys té arítmia.