L'Arrel, Fòrum de les Adolescències, presenta les activitats d'aquest curs

400 adolescents van assistir divendres a la primera Gresk@Jove a la Nau B1

02 de Desembre 2019
+
La primera Gresk@Jove ha estat una iniciativa ben acollida entre els adolescents i les seves famílies
Divendres va tenir lloc a la sala Nau B1 de Roca Umbert la Gresk@Jove, la primera festa pensada amb i per a adolescents de 12 a 17 anys, amb entrada gratuïta, per donar resposta a la demanda de L'Arrel, Fòrum de les Adolescències, perquè nois i noies puguin passar-s'ho bé en un entorn saludable i segur. La festa, de 8 del vespre a 12 de la nit, va comptar amb l'assistència de 400 nois i noies que no es van voler perdre les actuacions del grup CatFolkin i del Dj Llago. La iniciativa ha tingut bona acollida entre els joves i les famílies. La segona Gresk@Jove es farà al mes de maig. 
 
Just abans de la festa, els nois i noies representants d'aquest fòrum, acompanyats de l'alcalde, Josep Mayoral, i el regidor d'Educació, Francesc Arolas, van explicaran les accions previstes de L'Arrel de cara a aquest curs. Hi van intervenir Roc Morella, representant de l'Escola Pia i el Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya - CNIAC; Roua Ghailan, de l'Institut A. Cumella; Lucía Aranda i Júlia Ginestet, de l'Esplai Guai; i Alexei Pericas, de l'Escola Montserrat Montero.  
 
Les accions estan relacionades amb les quatre comissions amb què s'organitza L'Arrel: cultura i lleure, mobilitat i espai públic, medi ambient, i igualtat i salut. 
 
La comissió de lleure i cultura ha previst la projecció, en el marc del Cinema Edison, del  film Cegado por la luz (Gurinder Chadha, 2019) el dissabte 14 de desembre (20. 30 h). L'entrada serà d'1 € per als nois i noies de 12 a 17 anys. Els mesos de febrer i març es repetirà col·laboració amb l'Edison i es projectaran dues pel·lícules més pensades per a joves (la de març se centrarà en les addiccions i es farà amb el treball conjunt del servei de Salut Pública). 
 
Dins d'aquesta mateixa comissió, s'ha creat un espai relacional amb trobades mensuals a Roca Umbert en què nois i noies podran trobar-se i compartir estones de joc, activitats culturals (teatre, concerts, art, literatura, reivindicació...) i de lleure, amb la participació d'un institut o entitat. Les dates fixades són els dies 18 de gener, 8 de febrer, 7 de març, 18 d'abril, 9 de maig i 6 de juny, de 17 a 21 h.  
 
La comissió de medi ambient, de la seva banda, ha previst sumar-se al taller de videoparticipació organitzat pels serveis de Medi Ambient i Joventut dins del projecte europeu Eyes. Seran dues sessions (dies 8 i 13 de febrer)  en què els participants, guiats pel cineasta Agustí Corominas i la tècnica ambiental Cristina Bajet, faran una introducció al llenguatge audiovisual (plans, storyboard,...) i gravaran un vídeo de contingut mediambiental. 
 
La comissió de mobilitat i espai públic organitza el 19 d'abril l'ecobicicletada, amb sortida des de la pl. de la Corona (10 h) i amb el suport de Granollers Pedala. 
 
En l'àmbit de la comissió d'igualtat i salut, s'ha previst la sessió "Parlem en primera persona", xerrades experiencials i espais de debat sobre diversitats afectivosexuals i de gènere (Gra, data per determinar).
 
En aquest sentit, nois i noies  de L'Arrel han fet formació per actuar com a agents del Punt G, el dispositiu municipal  d'atenció, prevenció i reducció de riscos relacionats amb el consum d'alcohol i drogues, de promoció d'una sexualitat respectuosa, lliure i protegida, i d'atenció a les agressions masclistes i altres violències. Durant la nit també es projectarà el vídeo del Punt G.