L'Ajuntament fa un seguiment de les necessitats de les persones grans durant el confinament

S'ha contactat amb persones a partir de 80 anys i també es farà amb la franja de 75 a 79 anys amb l'objectiu de detectar necessitats socials no cobertes

15 d'Abril 2020
+
L'Ajuntament segueix l'estat de les persones grans durant el confinament
Un grup de treballadors i treballadores municipals, amb la coordinació dels Serveis Socials Municipals i el Punt de Voluntariat, estan ultimant les trucades telefòniques a persones a partir de 80 anys, empadronades a Granollers, que viuen soles i que no havien demanat cap prestació als serveis socials municipals. Són 539 persones a les quals s'estan trucant, aproximadament la meitat de les que tenen aquesta franja d'edat a Granollers. L'objectiu d'aquest seguiment és detectar possibles necessitats socials derivades del confinament obligat, que posa les persones grans que viuen soles en una situació d’especial vulnerabilitat, al no poder moure's per anar a comprar alimentació o medicaments o tenen dificultats per comunicar-se amb l'entorn. Així, a cada trucada s'intenta conèixer la situació real de convivència en el domicili de la persona contactada, si algun familiar o veí/ïna els cobreix les necessitats, si es troben bé de salut i, si s'escau, activar serveis com la teleassistència o fer-los arribar la compra, entre d'altres. 
 
De les trucades efectuades, la immensa majoria manifesta tenir suport d'un familiar que ha anat a viure amb ells durant l'estat d'alarma, o que viu molt a prop i els acosta els que puguin necessitar. Només una trentena de persones han demanat que els tornin a trucar de nou mentre duri el confinament. 
 
Un cop finalitzin les trucades del grup a partir de 80 anys, s'iniciaran les trucades per a la franja d'edat d'entre 75 i 79 anys, amb el mateix objectiu.