Granollers crea un itinerari pedalable que connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centre

A finals d'aquest mes s'obre l’itinerari per a bicicletes que comença al carrer Girona i arriba fins a la plaça de Serrat i Bonastre

14 de Febrer 2019
+
L'itinerari ciclable connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centre

Aquests dies l’Ajuntament de Granollers està habilitant i senyalitzant un itinerari que permet recórrer de nord a sud la ciutat connectant el carrer Girona amb la plaça de Serrat i Bonastre (estació de tren de Granollers Centre). Aquest projecte s’ha fet amb la col·laboració i les propostes fetes per l’entitat Granollers Pedala.

Aquest nou itinerari ciclable estarà format, al carrer Girona, per un carril bici en cada sentit de circulació i continuarà fins al c. Bisbe Grivé per carrers de prioritat invertida, on les bicicletes podran anar en els dos sentits de circulació, evitant els carrers més cèntrics i de l’illa de vianants. Des d’aquest punt el recorregut es desdobla per carrers de zona 30 on les bicicletes i els vehicles compartiran l’espai. 

A més, al carrer Sant Josep de Calassanç es crea un carril bici que discorre en direcció contrària al sentit de circulació dels vehicles i on, per tant, s’instal·laran elements separadors (on els guals existents ho permetin) per garantir la seguretat dels ciclistes.

Aquest nou itinerari suposarà també el canvi de sentit de circulació d’un tram del carrer de Palaudàries i també la instal·lació d’elements per permetre el pas de les bicicletes per les vies més transitades. En aquest sentit, per exemple, a la cruïlla del carrer Tarafa amb c. Francesc Ribas hi haurà un semàfor perquè les bicicletes puguin travessar amb seguretat, i a la plaça de Serrat i Bonastre s’ha habilitat també un carril bicicleta per creuar amb seguretat l’avinguda de Sant Esteve.