Es posa en funcionament l’espai web de Xarxa Ciutadana, que recull les iniciatives solidàries engegades per la ciutadania

L’espai virtual de la Xarxa Ciutadana www.granollers.cat/xarxaciutadana vol posar en valor les iniciatives solidàries que s'estan posant en marxa, orientades a afavorir la comunicació, la cooperació i els intercanvis entre diferents persones i col·lectiu

30 d'Abril 2020
+

Davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, són moltes les persones que s'han sumat a les nombroses crides ciutadanes per donar resposta a les diverses necessitats sorgides, com la confecció de material de protecció per a personal sanitari, la recollida de mantes per a l’alberg habilitat per a persones sense llar o la creació de grups per promoure la solidaritat entre veïns i veïnes.

Per posar en valor aquestes iniciatives, hem creat aquesta web, que posem al servei de tothom que desitgi compartir bones pràctiques o adoptar iniciatives. Aquest espai no substitueix les fonts oficials d’informació sobre la gestió de la COVID-19 i els programes que l'ajuntament posa a disposició de la ciutadania que trobareu a la web municipal granollers.cat/coronavirus i les xarxes socials.

La web de la Xarxa Ciutadana necessita de la participació de tothom per fer-la créixer i que esdevingui un espai d'intercanvi i de foment de la solidaritat entre persones, on hi trobareu:

- Un espai amb propostes del que podem fer i materials de suport.

- Un recull de bones idees i d'iniciatives engegades per entitats, associacions i persones compromeses, perquè puguin ser replicades en altres punts de la ciutat.

- Un formulari per poder fer-nos arribar les accions dutes a terme, i compartir-les al recull de bones idees.

La situació actual de confinament ha fomentat la recuperació del veïnatge i la comunitat, des de la proximitat i la confiança. La voluntat és que la Xarxa Ciutadana continuï impulsant iniciatives solidàries, fins i tot un cop aixecat l’estat d’alarma, per garantir l’acompanyament a aquelles persones que ho necessitin. 

Tenir cura dels veïns i veïnes, compartir la xarxa ciutadana amb els comerços del barri, organitzar-se amb la comunitat de veïns a tracés de grups de whatsapp, telegram o Facebook són algunes de les idees que es poden trobar en aquesta web. També és l'espai per explicar iniciatives per compartir amb la resta de la ciutadania.

Recordeu que també podeu unir-vos a les crides de voluntariat de les entitats que trobareu a la web del Punt de Voluntariat: granollers.cat/voluntariat