El pregó de Carme Esplugas marca l'inici de la 67a Fira de l'Ascensió

Serà a la Sala Tarafa, demà dimecres, 24 de maig, a dos quarts de 8 del vespre. La pregonera arribarà acompanyada de la comitiva municipal i els Gegants Grossos de la ciutat

23 de Maig 2017
+
L'Esteve i la Plàcida, els Gegants Grossos, acompanyaran per tercer any la pregonera i la resta de la comitiva fins a la Sala Tarafa
Abans del pregó, a les 7 de la tarda, Carme Esplugas participarà a la tradicional recepció a l'Ajuntament de Granollers, amb l'alcalde i la resta de representants municipals, durant la qual signarà el llibre d'honor. A un quart de 8 començarà la cercavila des de la Porxada fins a la Sala Tarafa, en què els Gegants Grossos, l'Esteve i la Plàcida, acompanyaran, per tercer any, la comitiva pel carrers Santa Elisabet i Corró fins a la sala gòtica, en un acte organitzat pels Amics dels Gegants i Capgrossos. A dos quarts de 8 començarà l'acte del pregó en què Esplugas, professora de biologia i ciències naturals,  i primera i única alcaldessa que ha tingut Granollers (1998-1999), parlarà de la seva vinculació amb la ciutat i desgranarà els seus records de la Fira.    
 
L'endemà dijous, a les 6 de la tarda, tindrà lloc al Parc Firal la inauguració de la Fira de l'Ascensió , amb l'assistència de la directora general de Comerç del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta; l'alcalde, Josep Mayoral; la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, i la resta de representants municipals i del teixit econòmic i social.
 
Les autoritats faran els parlaments a l'estand municipal, situat a la carpa multisectorial i que enguany es dedica a explicar, en diversos plafons, el projecte de simbiosi industrial, com pot ser l'EcoCongost, un projecte amb finançament europeu per crear una xarxa d'abastiment de calor entre les empreses. L'estand posa exemples de simbiosi industrial d'altres municipis, parla també de l'economia circular i inclou 4 vitrines amb productes resultants de residus industrials, els anomenats subproductes. Un exemple seria el residu d'alcohol de Coty, empresa del territori, que una altra empresa, Alcoholera Catalana compra i fa servir per fabricar líquid netejavidres per a cotxes. 
 
L'estand municipal i els 160 expositors presents a la Fira de l'Ascensió, juntament amb la Mostra Gastronòmica i la vintena d'expositors de Jugar x Jugar podran visitar-se durant tot el cap de setmana, des de dijous (de 17 a 21 h)  i fins diumenge (de 10 a 21 h).