El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula engeguen una campanya sobre la importància de conservar la biodiversitat

El grup musical Xiula i el Museu de Ciències Naturals de Granollers han iniciat una campanya de col·laboració sota el nom "Xiula per la Biodiversitat"

09 de Juliol 2021
+
Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup musical Xiula campanya rat-penat

El grup musical Xiula i el Museu de Ciències Naturals de Granollers han iniciat una campanya de col·laboració que sota el nom ‘Xiula per la Biodiversitat’ #XiulaBiBIO vol difondre la importància de preservar la biodiversitat a través de cançons. El divendres 9 de juliol es llençarà el primer videoclip “RAP-PENAT” i des de l’estiu fins a l’hivern del 2021 s’emetran més videoclips dedicats a altres àmbits d’estudi del Museu com les papallones, els petits mamífers/lirons , els amfibis i els rèptils. La campanya s’acabarà amb un concert a Granollers.

Ratpenats, papallones, petits mamífers, lirons…El Museu de Ciències Naturals de Granollers s’ha convertit en un referent nacional i internacional en l’estudi d’algunes espècies d’animals gràcies al seu grup de recerca de Biodiversitat i bioindicadors (BiBIO) homologat per la Generalitat (SGR 2017/1250). Gran part d’aquesta activitat de recerca se centra en seguiments basats en la ciència ciutadana.

D’altra banda, el grup musical Xiula és una formació compromesa socialment i amb un gran impacte educacional que ha ajudat petits i grans a millorar en hàbits com l’alimentació i la diversitat social. Aquesta tasca la duu a terme mitjançant concerts, tallers, videoclips, etc.

La campanya “Xiula per la Biodiversitat” #XiulaBiBIO representa la suma dels coneixements del grup de recerca en Biodiversitat i bioindicadors (BiBIO) del Museu de Ciències Naturals de Granollers i la capacitat de comunicació i sensibilitat del grup musical Xiula i té com a objectiu final atraure la curiositat dels infants per la biodiversitat i la importància de conservar-la.

Els cinc videoclips tenen lletra amb contingut científic presentada de forma divertida, per exemple expliquen la capacitat de migrar de les papallones o de depredar insectes per part dels ratpenats però sempre situant al grup Xiula en un entorn característic de cada grup animal.  Els ratpenats en coves, les papallones en prats, els lirons al bosc, els amfibis a prop de l’aigua, etc. Tots els videoclips es podran veure al canal Youtube del Museu de Ciències Naturals de Granollers mentre que a la web i xarxes socials del Museu s’anirà informant de tots els esdeveniments relacionats amb la campanya.

 “Xiula per la Biodiversitat” compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Granollers que han permès l’impuls del Grup de Recerca BiBIO.