Divendres 8 de Març, Dia Internacional de les Dones

Els sindicats majoritaris han convocat concentracions a les 12.30 i a les 18 h a la plaça de la Porxada

07 de Març 2019
+

Granollers commemora aquest 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, sota el lema "Les dones fem cultura" amb l'objectiu de donar visibilitat a l’aportació de les dones a la vida pública i a la cultura des d’un rol actiu. Les activitats, ja iniciades, continuaran el mateix dia 8 de Març amb la projecció de la pel·lícula "Carmen y Lola" a les 19 h al Cinema Edison i el festival FemPop a Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

La reivindicació serà també present en aquesta data. L’alcalde i els regidors i les regidores de l’equip de govern de l’Ajuntament de Granollers donaran suport a la vaga convocada, tal com es va acordar al passat ple municipal. D’acord amb la moció aprovada que dona suport a la iniciativa de la Vaga Internacional de Dones realitzada per les feministes de diferents països del món i convocada a Catalunya pel conjunt del Moviment Feminista i els sindicats majoritaris, se sumaran a l'aturada de 2 hores per torn laboral.

A les 12.30 i a les 18 h a la plaça de la Porxada els sindicats majoritaris han convocat concentracions. Els principals objectius de la convocatòria són eliminar tot tipus de bretxa i desigualtat, posar fi a tot tipus de violència i contribuir a eliminar les desigualtats i les discriminacions.

Manifest del Dia Internacional de les Dones

Un any més, la Taula d'Igualtat de Gènere de Granollers ha elaborat un manifest amb motiu del 8 de Març que es va llegir a l'acte central del Dia Internacional de les Dones celebrat el passat diumenge 3 de març al migdia. El manifest proposa "sumar complicitats, des de les institucions, des dels agents econòmics i socials, des del moviment de dones i des del conjunt de la societat civil per garantir els drets bàsics de les dones i per avançar en la millora del sistema judicial, en la coeducació i en la corresponsabilitat entre homes i dones". El text conclou que "només si som capaces de crear unes relacions que ens permetin créixer en igualtat i llibertat podrem avançar cap a la construcció d’una ciutat més justa i igualitària. Avui, 8 de març, volem cridar ben alt que els nostres drets són innegociables i no farem ni un pas enrere!".

Altres activitats

A més de les propostes per al mateix 8 de Març, hi ha altres activitats a Granollers amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Fins al 15 de març Can Jonch acull l'exposició "Montserrat Roig, cronista d'un temps i d'un país" i a l'espai del Balcó del Museu de Granollers, i fins al 31 de març, hi ha exposada l'obra "Ens alat roig" d'Aurèlia Muñoz Ventura.

Les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert se sumen a la campanya #donesfemcultura i la traslladen, fins al 30 de març, amb el format d'exposicions documentals i aparadors. L'Arxiu Municipal de Granollers també dedica el Document del mes al 8 M i, després d'aquesta data, encara hi haurà activitats de teatre, cinema, divercontes i un concert que podeu consultar a www.granollers.cat/agenda.

També continua a les xarxes socials la campanya #donesfemcultura perquè les dones vinculades a l’àmbit de la cultura facin de prescriptores d'altres dones que fan cultura, per fer així una cadena.