El Ple municipal aprova una moció presentada per Amnistia Internacional per impulsar la regulació internacional sobre el comerç d’armes

Granollers referma novament el seu compromís amb la pau i el desarmament

15 de Juny 2012
+

La Conferència diplomàtica pel Tractat sobre el Comerç d’Armes tindrà lloc el proper mes de juliol a la seu de Nacions Unides a Nova York. Amnistia Internacional, una de les ONG que conformen la coalició “Armes sota control” juntament amb Oxfam i Fundació per la Pau, promouen una campanya internacional per demanar als governs que el text que s’aprovi després del procés de negociació sigui realment eficaç.

Les ONG consideren que el Tractat Sobre el Comerç d’Armes ha de donar resposta als punts següents:

  • S’ha de basar en els Drets Humans i en el Dret Internacional Humanitari, per tal de garantir que no es facin transferències d’armes quan hi hagi un risc de que puguin ser usades per cometre violacions d’aquests Drets.
  • Ha de respectar la Carta de les Nacions Unides
  • Ha de ser inclusiu, ha d’incloure totes les armes, totes les transferències i totes les transaccions.
  • S’ha d’implementar, ha de proporcionar pautes per a una implementació completa i clara, amb mecanismes de rendiment de comptes.

Per això, la moció demana als països que utilitzin totes els mitjans necessaris per assegurar que tots els aspectes anteriors s’incloguin en el text final del Tractat.