Alcaldes per la Pau dóna suport a una Crida a favor del desarmament per a un desenvolupament sostenible

Es demana que en la Conferència Rio+20 els governs acordin també un pla global per al desarmament

19 de Juny 2012
+

Es demana que en la Conferència Rio+20 els governs acordin també un pla global per al desarmament

Del 20 al 22 de juny tindrà lloc a Rio de Janeiro la Conferència de les Nacions Unides per al Desenvolupament sostenible, anomenada Rio+20 perquè té lloc 20 anys després de la primera Cimera de la Terra de 1992. Els temes ambientals i l’eradicació de la pobresa conformen els eixos principals de la Cimera, però des de diverses organitzacions es demana que s’incloguin també els desafiaments relatius a la pau i al desarmament.

Alcaldes per la Pau juntament amb altres ONG, impulsa una crida internacional per conscienciar de la necessitat de reduir la despesa militar i dedicar els recursos al compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni. Per això, els signataris demanen que els governs del món afrontin seriosament el tema del desarmament i que els fons alliberats siguin destinats a programes socials, econòmics i ecològics.

Alcaldes per la Pau treballa per assolir un món en pau, lliure d’armes nuclears, a través del treball en xarxa de més de 5.200 ciutats d’arreu del món. En el darrer manifest aprovat a Granollers, el novembre de 2011 en el decurs de la 8a Conferència executiva d’Alcaldes per la Pau, s’inclou la necessitat de treballar per un desenvolupament sostenible, que no pot existir sense que hi hagi pau. En aquests termes també s’expressa la Crida per al Desenvolupament Sostenible que es presentarà a la Conferència de les Nacions Unides de Rio: Sense desarmament, no hi haurà desenvolupament adequat; sense desenvolupament, no hi pot haver justícia, igualtat i  pau.

A més de diverses organitzacions, nombroses persones ja s’han adherit a la crida. Podeu signar a través de la pàgina web d’International Network of Engineers ans Scientists for Global responsability.