Aquest dilluns 14 de novembre a la Sala Tarafa s’ha constituït el Consell de Ciutat, un instrument de participació format per 45 persones: 10, nomenades pel Ple, persones expertes en àmbits diversos, que aportaran la seva visió, el seu coneixement i la seva experiència en la millora de la ciutat. També formen part del consell 10 ciutadans, 5 homes i 5 dones, escollits per sorteig; 6 representants dels grups municipals de l’Ajuntament de Granollers; 10 representants d’entitats; 6 representants d’Associacions de Veïns i el secretari del consell. Presideix el consell, l’alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, i la primera tinent d’alcalde, Alba Barnusell, és la regidora responsable.
El Consell de Ciutat és el màxim òrgan de participació ciutadana que complementa, acompanya i es coordina amb el treball que es duu a terme des d’altres consells sectorials i territorials. Un òrgan que amplia els espais de diàleg i interacció que ja existeixen a la ciutat. L’alcalde, Josep Mayoral, ha explicat que amb el Consell de Ciutat “es tracta de trobar nous espais per parlar, compartir, fer construcció col·lectiva i buscar espais de corresponsabilitats.”
Debatre sobre temes estratègics de ciutat
El Consell de Ciutat esdevindrà un factor estratègic de la transformació permanent de la ciutat, perquè el seu principal objectiu és debatre els temes estratègics de Granollers. Josep Mayoral ha manifestat que “obrim un nou espai que hem de definir plegats per tractar els grans temes de ciutat.” Els projectes de ciutat responen als interessos col·lectius, a la suma de voluntats i d’objectius de tothom.
El Consell de Ciutat està regit per un reglament d’organització i funcionament, que preveu crear comissions de treball per portar a terme estudis o activitats. Es faran tres sessions plenàries a l’any, la primera de les quals serà el 6 de febrer de 2017.