Els actes culturals de la Fira de l'Ascensió continuen aquest cap de setmana

El Parc Firal va tancar l'activitat ahir, amb una bona valoració tot i la menor afluència de públic, a causa del mal temps

13 de Maig 2016
+
Carpa multisectorial de la fira. Foto: Toni Torrillas

La 66a edició de la Fira i Festes de l'Ascensió va tancar portes diumenge al vespre al Parc Firal amb una bona valoració, tot i que el  temps no ha acompanyat i això ha repercutit en l'afluència de públic. La carpa única - una bona opció tècnica que ha permès donar més comoditat i amplitud a l'espai-, el Mercat de Pagès -amb una desena d'expositors amb producte d'elaboració artesanal amb possibilitat de creixement de cara a properes edicions- el sector de l'automoció - que ha registrat contactes i vendes-, són alguns dels aspectes que es valoren des de la Fira, a més de la Mostra Gastronòmica, amb 12 establiments participants, i la presència del sector del turisme, representat per la comarca del Segrià, el municipi de Ripoll i la ciutat de Castelló. 

La Fira Jugar x Jugar ha tornat a ser el punt de trobada dels aficionats al joc de taula. Dissabte la carpa de campionats va acollir el veredicte del IX Concurs Ciutat de Granollers, que va premiar Miquel Bruque, de Barcelona, pel joc "Influentia", mentre que el jurat va atorgar un accèssit a Marc Fresquet, de Torrent (l'Horta, València), pel joc "El mercado de Alejandría".

Des de l'Ajuntament, es treballarà ara per estudiar la celebració d'un segon esdeveniment a l'entorn del joc de taula, al centre de la ciutat i coincidint amb la tardor.  

Continua la programació cultural de l'Ascensió

La Passada de l'Ascensió, amb un format molt diferent i centrada en ninots, titelles i putxinel·lis,va tenir una bona acollida per part del públic: 500 persones van presenciar a la Sala Tarafa les diferents representacions d'El Betlem de Tirisiti, unes titelles d'Alcoi declarades Bé Immaterial d'Interès Cultural, que el públic va poder veure en versió adaptada, amb escenografia i personatges molt granollerins, confeccionats per  l'ocasió per l'artista Glòria Jiménez. Unes 300 persones van assistir al Marionetàrium instal·lat a la Casa de Cultura Sant Francesc i es van fer 24 funcions en total per part de les companyies convidades -presenciades, cadascuna, per una mitjana de 200 persones- al llarg de la carretera, entre la Corona i la plaça Maluquer i Salvador.   

El programa cultural de la Fira de l'Ascensió s'allarga, com ja és habitual, fins al proper cap de setmana amb manifestacions de cultura popular i tradicional, i propostes escèniques i musicals. 

Dissabte, 14 de maig, arriba la XXV Mostra de Bestiari de Foc. Un esdeveniment que està d'aniversari i és per això que els organitzadors, la colla del Drac de Granollers, organitza una mostra temàtica, amb una trobada de bestiari tricèfal. Les bèsties convidades enguany són: Ca Cerber Bretolàs de Sant Andreu de Palomar (Barcelona), Drac de Sarrià, Cancerber de Canovelles, Rubricatus de Sant Boi de Llobregat, Badalot de l'Arboç, Drac de tres caps de Sant Pere de Ribes, Drac de la Gornal, Cabrot del Vendrell, a més dels amfitrions, el Drac i el Drac petit de Granollers. Totes plegades mostraran, un cop més, la riquesa i diversitat del bestiari festiu del país. 

La trobada començarà a les 5 de la tarda amb la plantada del bestiari participant. A les 7, es farà el concert de tarda "Música per amansir les feres". I a les 9 del vespre, començarà la cercavila de foc, que anirà des de la Corona fins a la Porxada, on es farà la ballada final de lluïment. 

El mateix dissabte, la dansa tradicional catalana també tindrà el seu espai. Serà a les 6 de la tarda, amb una ballada a la Porxada organitzada per l'Esbart Dansaire de Granollers. La colla amfitriona ha convidat l'Esbart Rosa d'Abril de Castellterçol i l'Esbart Arrels de Lleida. 

En l'apartat de música clàssica, destaca el concert Empúries, la gran obra simfònica del músic i pedagog granollerí Josep M. Ruera, en el 80 aniversari de la seva estrena. La Banda Municipal de Barcelona sota la batuta de Salvador Brotons juntament amb la cobla de l'Escola Superior de Música de Catalunya oferirà així un homenatge al mestre Ruera, dissabte 14 de maig, a les 9 del vespre al Teatre Auditori.  

L'oferta escènica es completa amb una proposta de circ cabaret: Be God is, que es podrà veure a l'escenari de Ponent en dues funcions, dissabte 14 de maig (21 h) i diumenge 15 (19 h). Una obra d'Espai Dual dirigida per Blai Juanet, Marc Sastre i Oriol Pla, que busca divertir, entretenir i establir complicitat amb el públic.