La Sala Sant Francesc millora la seva accessibilitat i confort

Després de les obres que s'han dut a terme en els darrers mesos, que han permès millorar sobretot l'accessibilitat, la Sala Sant Francesc s'ha recuperat com a espai cultural del centre de la ciutat. Un equipament on hi assagen les entitats culturals, s'hi

21 de Febrer 2011
+

A final d'any van acabar les obres de supressió de barreres arquitectòniques i millora de l'accessibilitat de la Sala Sant Francesc, que han tingut un cost superior als 231.000 euros, finançats pel Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). En concret, s'ha instal·lat un ascensor, tant per a l'ús de la Sala Sant Francesc com per a l'Escola Pereanton, que és just al costat. També s'han establert noves connexions a peu entre tots dos equipaments. A més, a la Sala Sant Francesc, s'ha recuperat l'escenari original millorant la distribució de la sala gran de la planta baixa on es fan activitats culturals i s'ha instal·lat terra radiant com a sistema de calefacció. A la resta de l'edifici s'hi han posat radiadors. També s'ha fet un nou lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i un altre lavabo per als camerinos amb dutxa. A més, s'ha pintat tot l'equipament.

La Sala Sant Francesc és un edifici catalogat del segle XVI que va ser un antic convent. Durant els anys cinquanta del segle passat va ser rehabilitat pels arquitectes Josep M. Martorell i Oriol Bohigas. Les obres es van inaugurar el 1956 i, des d'aleshores, la Sala Sant Francesc va esdevenir la seu de diverses entitats i activitats culturals.

Actualment a la Sala Sant Francesc hi té la seva seu la Fundació Pere Maspons i Camarasa, el Patronat de la qual està format per Òmnium Cultural, Agrupació Sardanista de Granollers, Esbart Dansaire de Granollers, Xics de Granollers, Associació Cultural de Granollers, un representant de la família Maspons i Camarasa i l'Ajuntament de Granollers. Aquestes entitats culturals esmentades, algunes amb seu a la Sala Sant Francesc i altres no, hi desenvolupen activitats regularment. Per exemple, l'Associació Cultural hi programa la Roda d'Espectacles Infantils, Teatre en l'Educació i Activitats per a les escoles. A més, la Sala es fa servir per a assajos de companyies de teatre, corals o reunions d’entitats culturals, entre d'altres. Gràcies a les obres dutes a terme, l'Escola Pereanton podrà utilitzar les aules de la segona i tercera planta de la Sala Sant Francesc per impartir classes d'instruments i llenguatge musical. Igualment, la Biblioteca de Can Pedrals farà servir la sala d'actes per fer activitats de foment de la lectura, tant per a infants com per a adults, com a espai complementari.