L'arribada d'en Pinguai i l'Espingueta, i el càsting per trobar el nen Jesús dels Pastorets, actes familiars del cap de setmana

Divendres, dissabte i diumenge de concerts de Nadal i actes solidaris amb la Marató de TV3

11 de Desembre 2015
+
En Pinguai i l'Espingueta seran dissabte a la tarda a la plaça de Perpinyà
Aquest cap de setmana tindran lloc a Granollers diverses activitats adreçades a tota la família, incloses en el programa que entitats i Ajuntament han preparat per a aquestes festes nadalenques. 
 
Divendres, els centres cívics de Palou i Can Bassa celebren les festes de Nadal, a les 6 i a les 7 de la tarda, respectivament. El Gra, de la seva banda, proposa dos espectacles solidaris: Cabaret de butxaca amb la cia. Filomena Teatre i la direcció d'Adrià Freijo a la Casa de Cultura Sant Francesc  (divendres 11 de desembre, 21 h) i  concert amb els grups Splinter Sticks i Ride for a Fall a l'equipament de Joventut, al Gra  (12 de desembre, 21 h). Els assistents estan convidats a portar aliments envasats i joguines que es destinaran a Càritas i El Xiprer.
 
Durant el cap de setmana hi ha altres activitats solidàries, en aquest cas, de suport a la Marató de TV3 que se celebra aquest diumenge: la ballada de swing de l'entitat Bigpotters Swing a la pl. de Maluquer i Salvador (12 de desembre, de 17 a 19 h) i els jocs per a nois i noies organitzats per l'Agrupament Escolta i l'Esbart Dansaire, a la pl. de l'Església (13 de desembre, 16 h a 20 h), prèviament hi haurà botifarrada popular, ballada de l'Esbart Dansaire, d'13 h a 14 h, i a la tarda, xocolatada i caldo per a tothom, de 18.45 h a 20 h.
Per la seva banda, el dissabte 12 de desembre serà el darrer dia per comprar els llibres solidaris de les biblioteques de Can Pedrals (matí) i Roca Umbert (tarda). 
 
També dissabte, els Pastorets, i en Pinguai i l'Espingueta  es repartiran el protagonisme a la carretera. Amics dels Pastorets instal·laran, com ja és tradició, l'establia de Josep i Maria per fer l'activitat "On és el nen Jesús",  a fi de fer un càsting per trobar en nen Jesús d'una de les tres funcions que els dies 1, 2 i 3 de gener faran al Teatre Auditori (19 h). Això serà al c. Anselm Clavé, davant l'Oficina de Turisme, d'11 a 13 h i de 17 a 20 h. Els vianants també podran retratar-se amb els protagonistes de l'obra i participar al sorteig d'entrades i papers de figurants als Pastorets que es farà al vespre (19.30 h), una activitat patrocinada pels comerciants. La sorpresa la donaran dimonis, dimoniets i tot l'elenc més infernal, que es manifestaran aquest mateix dia, a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda, pel centre a fi de reivindicar més protagonisme en una funció que, des de sempre, guanyen les forces celestials. 
 
D'altra banda, la plaça de Perpinyà serà l'escenari de la festa de BenPinguda, en què arribaran en Pinguai i la seva amiga, l'Espingueta, per recordar a tots els nens i nenes que els dies 27, 28 i 29 de desembre tenen una nova cita amb el Parc Infantil de Nadal, al Palau d'Esports. L'activitat, organitzada per l'Assoc. Ciutadana pel Parc Infantil de Nadal,  començarà a les 6 de la tarda, amb l'actuació d'El Tramvia Blanc, xocolatada i les galetes del PIN. 
 
El cap de setmana es completa amb els concerts de Nadal de l'Escola Municipal de Música Josep M. Ruera (dissabte 12, 17 h, Teatre Auditori), de la Societat Coral Amics de la Unió (diumenge 13, a les 12 i a les 19 h, Teatre Auditori) i l'Escola Art-9 (diumenge 13, 12 h, Sala Tarafa). Altres propostes són l'aldea nadalenca que muntaran els veïns de Congost a la pl. de la Llibertat (dissabte 12, a les 17 h) i el concert amb la Big Band i el Cor de Góspel de l'Escola de Música Combo de Granollers, amb motiu de la gravació del programa especial de Nadal de VOTV (diumenge 13, 18.30 h, pl. Maluquer i Salvador). I per als nens i nenes, la Fundació Oncovallès organitza un taller de dibuixos de Nadal i un concurs al c. Anselm Clavé (12 de desembre, d'11 a 13 h i de 17 a 19 h).