L'Ajuntament de Granollers expressa el seu malestar per la greu avaria del servei de telecomunicacions que ha perjudicat a 500 línies de Telefònica del Polígon Industrial Congost

A hores d'ara 250 abonats de Telefónica del Polígon Industrial Congost continuen sense servei de telefonia

22 de Novembre 2013

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha adreçat una carta a  la direcció de Telefònica queixant-se del tall total en el servei  de telecomunicacions (veu i dades) que ha afectat a les empreses del Polígon Industrial Congost durant aquesta setmana. 

L'Ajuntament va rebre, dimecres 20 de novembre, informació de diversos industrials d'aquest polígon de la ciutat queixant-se de la situació que estaven patint. 500 abonats de Telefónica estaven sense servei. Els tècnics municipals van visitar i inspeccionar la zona afectada i van comprovar que l’avaria era molt greu: afectació d’unes  500 línies i que molts casos aquesta anomalia s’havia iniciat el dilluns 18 de novembre.

Després de parlar amb els serveis tècnics de Telefònica, s’informa de la necessitat d’un canvi total, en un tram important de l’avinguda Sant Julià, del cable de telecomunicacions, que atesa la seva antiguitat, segons informació dels tècnics municipals, és de més de 40 anys, no ha resistit les humitats del darrer  període de pluges del  cap de setmana.   

A hores d'ara s'ha reparat un tram que ha permès el restabliment parcial  del servei, però es manté l’afectació en el 50 % de les línies afectades i no s’albira una solució fins a darrera hora d’avui divendres o demà al matí dissabte, el que es considera un fet d’extrema gravetat i que afecta de ple la competitivitat , la imatge i probablement les vendes i els resultats econòmics de moltes empreses d’aquest polígon industrial, moltes d’elles amb clients arreu del món.

L'alcalde de Granollers expressa "el nostre malestar per una avaria d’aquesta magnitud, generada ben probablement per la manca d’inversió en la necessària renovació de les infraestructures de telecomunicacions que la seva companyia té en els polígons de Granollers." Per aquest motiu l'alcalde reclama "celeritat en resoldre aquesta avaria, que incorpori i avanci en els programes d’inversió de Telefònica, la inevitable millora de les línies d’aquest polígons de la ciutat de Granollers, amb la incorporació de fibra òptica i amb les redundàncies pertinents que permetin un doble accés del subministrament."