Bogdan Chopenko, Blanca Lucas, Laia Pons i Ferran Solé, millors esportistes de 2012 a Granollers

Un any més Granollers fa un reconeixement públic i d’agraïment als esportistes de la ciutat que més han destacat. Un any, el 2012, que ha estat excepcional per l’esport d’elit i que ha culminat aquest mes de gener amb la celebració del Mundial d’Handbol a

14 de Març 2013
+

Segons el jurat de la Festa de l’Esport el millor esportista promesa masculí és Bogdan Chopenko del Balonmano Granollers, campió d’Espanya i de Catalunya infantil. Sots campió d’Espanya de seleccions autonòmiques.

Mentre que Blanca Lucas (Associació Granollers Esportiva -bàdminton) ha estat la millor esportista promesa femenina per la seva bona temporada assolint la primera classificació al rànquing espanyol sub-19 en individual femení i 2a en dobles femení. Or en el Campionat de Catalunya sub-17 en individual i dobles. Així com en dobles absolut femení i plata en individual femení absolut. Bronze en el Campionat d’Espanya sub.19 en individual i dobles femení Jugadora de la selecció espanyol sub-17.

En la categoria sènior els guanyadors són Ferran Solé del Balonmano Granollers, membre de la selecció espanyola junior, campiona d’Europa. Forma part del 1r equip del BM Granollers que juga a la lliga ASOBAL. I, la guanyadora, millor esportista, és Laia Pons, del Club Natació Granollers –sincronitzada. Nedadora de la selecció espanyola absoluta que va guanyar la medalla de bronze per equips en els Jocs Olímpics de Londres 2012.  Amb la selecció espanyola absoluta va obtenir l’or per equips i rutina combinada en el Campionat d’Europa, or en equip i rutina combinada en el Campionat d’Espanya absolut d’hivern i en el d’estiu. Va participar també en la Fina Synchro World Trophy aconseguint la medalla de plata en rutina o la d’or en equip i combo.
 
Reconeixements especials

La Festa de l’Esport reuneix els clubs, entitats i esportistes a la Sala Tarafa. Una trobada que comença amb el reconeixement a la trajectòria esportiva, enguany, per a Maite Salvà Valls. Va ser la primera entrenadora de natació de la història del Club Natació Granollers, on es va jubilar el juliol 2012, després de més de 30 anys. Tota una vida professional dedicada a la natació. Sempre al capdavant de la secció, no només ha ensenyat molts nens i nenes a nedar, sinó que ha contribuït a la formació de bons nedadors i nedadores de competició. Durant tots aquest anys ha aconseguit crear una estructura ferma i sòlida de la secció, amb una bona base, però també amb grans nedadors que han representat el Club a nivell català, estatal i internacional, aconseguint representació als Jocs Olímpics.
La Maite ha dedicat tota la seva vida a la natació, ja des de ben jove, com a nedadora va ser 28 vegades internacional i va estar en dues ocasions a punt de ser olímpica.
En el decurs de la Festa de l’Esport es van recordar dos aniversaris el centenari de l’Esport Club Granollers i els 25 anys del Club de Futbol Finsobe.

Premi a l’Esportivitat Joan Creus

Aquest guardó pretén homenatjar Joan Creus i, alhora, promoure els valors en el món de l'esport que ell ha encarnat en la seva llarga trajectòria com a esportista. Joan Creus va tornar a lliurar el premi que porta el seu nom, i en aquesta ocasió el beneficiari va ser el Club Balonmano de la ciutat, per la Granollers Cup, la gran trobada de l’handbol base que reuneix el mes de juny joves de tot al món a Granollers.