200 actes per a grans i petits per una Festa Major blanca i blava

Del 23 al 31 d'agost us esperem a Granollers!

20 d'Agost 2014
+
Els assistents a la presentació de la programació de Festa Major, a la Troca. Foto: T.Torrillas

Fa 31 anys que els Blancs i Blaus van néixer i amb les colles es va concebre una nova Festa Major a Granollers. Des d’aleshores cada festa ha nascut de la imaginació, la inventiva, la gresca i la picaresca que cada colla ha aportat. De fet, la juguesca entre Blancs i Blaus només té un premi: la colla guanyadora de la festa major és l’encarregada de fer el pregó l’any vinent. I amb aquesta juguesca de pretext i amb el context d’una ciutat que viu la festa a cada instant, quan l’estiu s’acaba i s’acosta anar a currar Granollers fa festa i no pensa en l’endemà. De fet, les colles de Blancs i Blaus sí que pensem en l’endemà perquè quan una festa encara està en marxa ja es maquina què es podrà fer l’any vinent. La Comissió de la Festa Major de Blancs i Blaus treballa incansablement 365 dies a l’any perquè en 9 dies Granollers visqui en blanc i blau. Enguany serà del 23 al 31 d’agost.

 

CIRC AL PARC TORRAS VILLÀ

Des de dijous i fins diumenge el parc de Torras Villà és l'escenari d'espectacles, malabars i la diversió del món del circ per a públic de totes les edats. Us esperem!                                

DIJOUS 28 D’AGOST 

23 h Espectacle La família Timpanaro: Malabaracirco

DIVENDRES 29 D’AGOST

22 h Cinema familiar Turbo

DISSABTE 30 D’AGOST

23 h Espectacle Cabarè Parodia amb Circo Los

DIUMENGE 31 D’AGOST

17.30 h Taller de circ amb Cia. Herrerita

MENJAR I BEURE AL PARC                                                        

Refés-te i torna a la festa!

Entrepans i begudes. Taules i cadires 

El 26 i el 27 d’agost, d’11 h a 3 h; el 28, 29 i 30 d’agost, d’11 h a 5 h; i el 31 d’agost, d’11 h a 1 h. Parc de Torras Villà

MÚSICA A LES HORTES

CONCERTS, HAVANERES I BALL

Reviu l'esperit d'envelat amb música de tots els temps, concerts, havaneres, balls...Omplim la pista de ball de les Hortes!

DIJOUS 28 D’AGOST

23 h Concert de Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries

Gira 2014. 20 anys de jotes i cançons

1 h Ball d’envelat amb Aires del Montseny

DIVENDRES 29 D’AGOST

19 h Cantada d'havaneres amb Havaneres Ultramar

Hi haurà rom cremat

23 h Ball a les Hortes amb l'Orquestra Grand Band

DISSABTE 30 D’AGOST

L’Orquestra Internacional Selvatana

17.30 h Ballada de sardanes

Col·l.: Agrupació Sardanista de Granollers

19.30 h Concert del centenari

23 h Ball del centenari

DIUMENGE 31 D’AGOST

19 h Ball amb Els Miven

EL RELAT DE LA FESTA MAJOR

A càrrec d’Eloi Vila

El periodista, escriptor i guionista de Sant Esteve de Palautordera Eloi Vila és el relator d'enguany. De ben segur trobarà en la festa un bon guió per escriure un gran relat. El diumenge 24 d'agost amb el repte, l'Eloi començarà el relat i el continuarà a partir del divendres de Festa Major. Podreu trobar-lo, en suport paper, els dies 25, 30 i 31 d’agost, i 1 de setembre, a partir de les 17 h, a l’Ajuntament i a: www.blancsiblaus.cat.

LA BOTIGA DE FESTA MAJOR

Punt de venda oficial

Un any més, la Botiga de Festa Major, el punt de venda oficial de tot el material de la festa, es troba a la Casa de Cultura Sant Francesc. Mocadors, samarretes, gots reutilitzables, clauers, bosses…Una gran varietat d’articles blancs i blaus que podreu adquirir al matí, del 22 al 30 d'agost, d’11 h a 13.30 h i de 17.30 h a 21.30 h, i el 31 d’agost, de 17.30 h a 20 h.

Mostrador únic de venda de mocadors

Aquest any, la Botiga tindrà un mostrador únic per a la venda de mocadors i gots reutilitzables, per tal de fer més àgil l’adquisició d’aquests productes.

PER UNA FESTA MÉS ACCESSIBLE    

La festa posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda cinquanta cadires pintades de color blanc i blau, a la plaça de les Hortes i al parc de Torras Villà. També podeu reservar cadires per a la resta d’actes de carrer de la Festa Major trucant al telèfon 638 062 640, del 25 al 31 d'agost.

Si un cop començat l'acte hi ha cadires lliures, quedaran a disposició de qui les necessiti. 

Trobareu lavabos adaptats a les places de Maluquer i Salvador, Barangé, Folch i Torres, Hortes, Corona i al parc de Torras Villà.

Els actes del repte, del pregó i del veredicte, i els actes de colles Tast de kalimotxo de Blaus i Els improcontes amb De moment, fantàstics de Blancs, tindran traducció simultània en la llengua de signes catalana. 

SI ES PERD, EL TROBAREM!

Demana a la Botiga de Festa Major i al Museu de Granollers el braçalet que ens ajudarà a trobar el teu infant, si s'ha perdut.

PER UNA FESTA MÉS SOSTENIBLE

EL GOT DE GRANOLLERS 

Servei de gots reutilitzables que trobaràs en els bars de la festa

Des de dilluns 25 d’agost es podran retornar a la caseta que hi haurà a l’avinguda del Parc.

Dilluns, dimarts i dimecres de 20 h a 3 h 

Dijous de 20 h a 5 h

Divendres de 14 h a 5 h

Dissabte de 20 h a 5 h

Diumenge de 20 h a 3 h

SERVEI DE LAVABOS PÚBLICS                                              

A les places de Can Trullàs, Folch i Torres, Maluquer i Salvador i Barangé, i al parc de Torras Villà hi haurà mòduls sanitaris equipats amb vàter, servei de neteja i vigilància durant tots els dies que hi hagi activitat festiva. 

Aquests espais tancaran una hora més tard de la finalització dels actes. També trobareu 38 cabines i urinaris ubicats a l’entorn de la festa.

CONSERVEM NETA LA CIUTAT

Durant la setmana de Festa Major la recollida d’escombraries canvia d’horari amb l’objectiu de compaginar l’activitat festiva amb el servei de recollida de deixalles, així els dies 25, 26, 27, 28 i 30 d’agost el servei de recollida es farà al matí. I els dies festius 24, 29 i 31 d’agost no hi haurà servei de recollida.

A l’illa de vianants les plataformes de recollida selectiva estaran a disposició dels usuaris als llocs habituals, de 10 h a 13 h, excepte els dies festius i el dijous 28 d’agost que no hi haurà cap servei de recollida a l’illa de vianants. 

En cas de canvis en la programació per motius meteorològics consulteu: www.blancsiblaus.cat