Àrea de l'activitat: 5. Salut. 5.3. Alimentació
Tipus d'activitat: Taller
Objectiu de l'activitat:
- Conèixer en què consisteixen les diferents variants del vegetarianisme i la relació amb un bon estat de salut: patró alimentari ovolactovegetarià, ovovegetarià, lactovegetarià i vegetarià estricte o vegà.
- Reflexionar sobre altres propostes alimentaries emergents:dieta macrobiòtica restrictiva, dieta frugívora, crudívora o la crudivegana...
- Reforçar les pautes d’una alimentació saludables a l’adolescència i joventut.
Descripció breu de l'activitat:
L’activitat consistirà en una part de xerrada interactiva per conèixer quina percepció tenen els assistents sobre les tendències alimentàries basades en aliments vegetals i es compararà amb les tendències ordinàries.
Seguidament, s’exposen i es treballen les diferències i similituds entre tendències i es reflexionarà sobre si són o no més saludables i alhora s’inclourà el concepte de sostenibilitat mediambiental.
Es donaren pautes per planificar adequadament una dieta vegetariana i recursos per aquelles persones que vulguin iniciar-se en aquest tipus d’alimentació.
Nivell educatiu al qual s'adreça:
2n cicle d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
Temporalització:
Durada: 1
Calendari: Durant el curs escolar
Organització de l'activitat:
Nombre d'alumnes per grup: grup classe
Horari de l'activitat: A concretar
Lloc on es desenvolupa l'activitat: Aula centre escolar
Organitza: Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Granollers i Equip Atenció Pediàtrica Territorial Granollers.
Nom de la persona de contacte: Rosa Franco, tel. 93 842 66 68
Correu electrònic de la persona de contacte: rfranco@granollers.cat
Preu: Gratuït
Observacions:
Taller dirigit per Rosa Franco (metgessa) i Victor Díaz (nutricionista)
Material: ordinador i projector
Activitat oberta a grups de fora de Granollers: No
Sol·licita aquesta activitat |