Agenda

+
12 jun 2018 - 20:00h

Tot recordant...Harry Dean Stanton

Au hasard Balthazar

Categoria: Cinema en VO

  • Cinema Edison

    • Adreça: C. Joan Camps, 1
    • a/e: info@cinemaedison.cat

Tres actors són els protagonistes dels Tot recordant...  d’aquest curs. D’una banda l’escriptor i actor Sam Sephard (1943–2017), un dels dramaturgs més ben considerats de la literatura nord-americana. Un dels seus  primers papers va ser al segon film que Terence MallIck va dirigir: Days Of Heaven.

Un actor de culte: Harry Dean Stanton (1926-2017), que va ser l’actor preferit de directors com  Sam PeckinpahJohn Milius o Monte Hellman. Va protagonitzar la mítica Paris, Texas de Wim Wenders. David Lynch el va escollir per fer un paper tan secundari com fonamental, un dels dramaturgs més ben considerats de la literatura nord-americana: The Straight Story.

Una actriu completa el cicle, Anne Wiazemsky (1947-2017), escriptora, actriu i directora. Coneguda per la seva relació amb Jean Luc Godard, amb qui va protagonitzar La Chinoise. Au hasard Balthasar va significar el seu debut en el cinema de la mà de Robert Bresson. 

 

Au hasard Balthazar (Al azar de Baltasar, 1966) de Robert Bresson

Producció francesa escrita i dirigida per Robert Bresson, amb música de Jean Wiener, fotografia de Ghislain Cloquet, i interpretada per Anne Wiazemsky,  Walter Green,  François Lefarge,  Philippe Asselin,  Nathalie Joyaut, Jean-Claude Guilbert i Pierre Klossowski. Durada: 95 minuts.

Una reflexió  austera i poètica del comportament humà feta des dels ulls d’un ruc. Amb una meravellosa Anne Wiazemsky.