Agenda

+
5 jun 2018 - 20:00h

Tot recordant...Sam Sephard

Days of Heaven

Categoria: Cinema en VO

  • Cinema Edison

    • Adreça: C. Joan Camps, 1
    • a/e: info@cinemaedison.cat

Tres actors són els protagonistes dels Tot recordant...  d’aquest curs. D’una banda l’escriptor i actor Sam Sephard (1943–2017), un dels dramaturgs més ben considerats de la literatura nord-americana. Un dels seus  primers papers va ser al segon film que Terence MallIck va dirigir: Days Of Heaven.

Un actor de culte: Harry Dean Stanton (1926-2017), que va ser l’actor preferit de directors com  Sam PeckinpahJohn Milius o Monte Hellman. Va protagonitzar la mítica Paris, Texas de Wim Wenders. David Lynch el va escollir per fer un paper tan secundari com fonamental, un dels dramaturgs més ben considerats de la literatura nord-americana: The Straight Story.

Una actriu completa el cicle, Anne Wiazemsky (1947-2017), escriptora, actriu i directora. Coneguda per la seva relació amb Jean Luc Godard, amb qui va protagonitzar La Chinoise. Au hasard Balthasar va significar el seu debut en el cinema de la mà de Robert Bresson. 

 

Days of Heaven (Días del cielo, 1978) de  Terrence Malick

 

Producció americana escrita i dirigida per Terrence Malick, amb música de Ennio Morricone, fotografia de Néstor Almendros, i interpretada per Richard Gere,  Brooke Adams,  Sam Shepard,  Linda Manz,  Robert J. Wilke, Jackie Shultis,  Stuart Margolin,  Timothy Scott,  Gene Bell,  Doug Kershaw, Richard Libertini i Frenchie Lemond.

Durada: 94 minuts.

Sam Sephard és un dels protagonistes del segon film de Mallick, que no és més que un extraordinari espectacle per als sentits, propiciat per l’esplèndida fotografia de Néstor Almendros.