Estudis i campanyes

QUALITAT MICROBIOLÒGICA DEL SUSHI A LA CIUTAT DE GRANOLLERS 
 
El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers ha realitzat un estudi de l’estat microbiològic del sushi comercialitzat a la ciutat així com d’alguns dels processos necessaris, en la seva elaboració, per tal de garantir la seguretat d’aquest plat preparat. L’estudi s’ha realitzat sobre mostres de sushi i d’arròs cuit que es van recollir en establiments de restauració i de venda minorista, a la ciutat de Granollers, durant el mes de juliol de 2017.
 
 
CAMPANYA DE CONTROL DE LES DATES DE VENCIMENT EN ELS ESTABLIMENTS MINORISTES DE VENDA DE QUEVIURES A FI DE REDUIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI
 
En els darrers anys s’ha detectat un augment de la presència de productes que han superat la data de venciment en els lineals de les botigues de venda de queviures. Com a conseqüència d’aquest fet, i amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari, l’Ajuntament de Granollers ha realitzat un estudi en el que s’ha analitzat si els establiments minoristes de venda de queviures de Granollers feien un control correcte de les dates de venciment dels productes per evitar que aquests arribin al consumidor final. En l’estudi es van inspeccionar el 80% dels establiments minoristes que venen productes envasats i es va comprovar la data de venciment de més de 1500 productes.
 
Com a conclusió d’aquest estudi s’han editat un seguit de recomanacions, adreçades als responsables dels comerços minoristes de venda de queviures, per a facilitar la implantació d’un pla de control de la vida útil adequat i facilitar que es disposi d’un pla de maneig dels productes retornats que permeti redistribuir els aliments que sigui possible sense comprometre la seguretat alimentària dels seus consumidors.