Caminada per la Salut Mental 2022

+
Caminada per la Salut Mental 2022

El diumenge 16 d’octubre se celebra la 7a edició de la Caminada per la Salut Mental, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que Granollers commemora amb una gran diversitat d’activitats com xerrades, conferències o presentacions de llibres. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania sobre la salut mental i lluitar contra l’estigma social que pateixen les persones amb malalties mentals.

Recorreguts de la caminada

El punt de sortida de la caminada serà a la plaça de la Corona.

Es podrà participar en dos possibles recorreguts: un de 8 km i un de 4 km, per a públic familiar.

Al llarg de l’itinerari, hi haurà un seguit de propostes sorpresa, organitzades per les diferents entitats de la Taula de Salut Mental de Granollers

Inscripcions en línia

Les inscripcions a la Caminada per la Salut Mental es poden fer en línia a través d’aquest enllaç. També es poden fer de forma presencial el mateix dia de la caminada, al punt de sortida, a la plaça de la Corona.

El valor de la inscripció serà de 5 euros si es fa en línia i de 10 euros si es fa el mateix dia de la caminada. La inscripció és gratuïta per als menors de 12 anys.

La recaptació de les inscripcions a la Caminada de la Salut Mental anirà destinada a projectes de salut mental del territori.

Els primers 400 inscrits rebran una samarreta commemorativa com a obsequi de l’empresa Sirsa.

Ada Parellada, padrina de la caminada

La caminada compta enguany amb l'apadrinament de la cuinera Ada Parellada, qui compartirà per les seves xarxes socials un vídeo turorial de barretes energètiques uns dies abans de la caminada. 

Empreses col·laboradores

Benito Menni CASM

Consum cooperativa

La Tavella

Sirsa

Entràpolis

Dia Mundial de la Salut Mental

Entorn el Dia Mundial de la Salut Mental hi ha tot un seguit d'activitats promogudes per la Taula de Salut Mental de Granollers i Comarca. Propostes variades que es faran a Granollers i a la Garriga, del 17 de setembre al 30 d'octubre, encaminades a sensibilitzar la població de les dificultats de les persones amb algun trastorn mental, i a lluitar contra l'estigma i la discriminació en aquest àmbit. Més informació en aquest enllaç

Pla Local Antiestigma en Salut Mental

Des del març de 2017, Granollers disposa del Pla Local Antiestigma (PLA) que, impulsat per la Taula de Salut Mental i Addiccions, vol contribuir a canviar actituds i comportaments en relació amb les persones que pateixen un problema de salut mental, reduir els nivells de discriminació i millorar els indicadors d’inclusió social d'aquest col·lectiu.