Amb motiu del Dia Internacional de la Persona amb disCapacitat, que se celebra el diumenge 3 de desembre, aquest divendres s’ha donat el tret de sortida de la campanya “Granollers, una ciutat inclusiva, accessible i justa”. Es tracta d’una iniciativa de la Fundació Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Ajuntament, que proposa la col·locació de pictogrames a botigues, restaurants, edificis municipals i espais públics de la ciutat, amb l’objectiu de promoure municipis més inclusius, accessibles i justos.
Els pictogrames són un sistema de comunicació visual que contribueix a la inclusió de les persones amb capacitats diverses, facilitant-los la mobilitat i autonomia i la superació de les barreres de comunicació, amb una millor identificació i comprensió dels espais i els serveis que s’hi ofereixen, el que suposa una major accessibilitat i una participació més activa a la ciutat.
Durant la presentació de la campanya aquest matí a la plaça de la Porxada, la Laia i en Paquito, membres de la Fundació Vallès Oriental, i el seu director general, Rafel Arderiu, han lliurat el primer pictograma, el de l’ajuntament, a l’alcaldessa de Granollers. També s’ha fet el lliurament d’un pictograma a la propietària de la botiga de decoració Lag.Art.Deco. I és que l’objectiu és que els pictogrames es trobin a totes les botigues de la ciutat i es compta amb la col·laboració de les principals associacions de comerciants de Granollers.
L’alcaldessa Alba Barnusell ha agraït la tasca de la Fundació Vallès Oriental i ha confirmat el suport de l’Ajuntament a aquesta campanya i a totes les propostes de futur, i ha agraït també la implicació i col·laboració de tots els comerciants de la ciutat i del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental. Així mateix, ha recalcat la mà estesa per continuar col·laborant: "Entre tots i totes hem de fer una ciutat més accessible, més inclusiva, on tots i totes hi puguem viure amb els mateixos drets i oportunitats, perquè tots som persones i som diverses i plurals".
La Fundació ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i ha demanat continuar treballant per fer de Granollers una ciutat més amable, amb la lectura d’un manifest amb les principals propostes de millora, com voreres més accessibles, semàfors amb senyals sonores i més temps per creuar, més rampes i menys escales, ascensors als edificis, més espais d’oci accessibles o més places d’aparcament. També s'ha apel·lat al civisme de la ciutadania per mantenir els carrers més nets, i s'ha agraït la celebració dels Jocs Special Olympics a la ciutat, alhora que s'ha reclamat més accessibilitat a activitats esportives en el dia a dia.
L'alcaldessa ha fet èmfasi en el fet que s'ha fet molta feina, però en queda molta per fer, i ha manifestat el compromís de l'Ajuntament per continuar treballant amb la Fundació Vallès Oriental i les persones afectades per fer de Granollers una ciutat més inclusiva, accessible i justa.